• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2023

08:20

PUKLA MOĆNA AMERIČKA BANKA, BAJDEN PROGLASIO VANREDNO STANJE! SAD upale u VELIKU krizu, Vašington pokušava da UGASI POŽAR, ali...

Reuters/Pixabay

Vesti

PUKLA MOĆNA AMERIČKA BANKA, BAJDEN PROGLASIO VANREDNO STANJE! SAD upale u VELIKU krizu, Vašington pokušava da UGASI POŽAR, ali...

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden razgovarao je sa guvernerom Kalifornije Gavinom Njuzomom o propasti banke Silicijumska dolina (SVB) i naporima da se reši nastala situacija, saopštila je Bela kuća.

U saopštenju se navodi da je Bajden razgovarao sa Njuzomom o proglašenju vanrednog stanja koje je izdao u petak da bi osigurao da Kalifornija ima punu podršku savezne vlade u saniranju posledica akog zimskog nevremena, uključujući poplave, preneo je Rojters.

Zaposlenima u banci Silicijumska dolina (SVB), jednoj od ključnih zajmodavaca tehnoloških startapova sa sedištem u Kaliforniji, Federalna korporacija za osiguranje depozita ponudila je da rade 45 dana za jednu i po platu, nakon što je regulator preuzeo kontrolu nad propalim zajmodavcem.

Korporacija, koja je preuzela kontrolu nad bankom u petak, poslala je imejl zaposlenima sa tim obaveštenjem u koji je Rojters imao uvid. SVB je na kraju prošle godine imala 8.528 zaposlenih. Osoblju je rečeno da nastavi da radi na daljinu, osim za neophodne radnike i zaposlene u filijalama.

Banka Silicijumska dolina je propala nakon što su štediše zabrinute za likvidnost banke požurile da povuku svoje depozite i tokom dva dana povukle su više od 100 milijardi dolara. SVB je rangirana kao 16. najveća banka u SAD krajem prošle godine, sa oko 209 milijardi dolara imovine i 175,4 milijarde dolara depozita.

Glavna kancelarija banke je u Santa Klari u Kaliforniji i svih njenih 17 filijala u Kaliforniji i Masačusetsu biće ponovo otvorene u ponedeljak, navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MiroslavBB

pre 1 godinu

GOTOVI su - ovo je PORUKA covjeka koji je PREDVIDIO njihovu SUDBINU mnogo prije no mnogi za koje se danas govori da su predvidjeli americki KRAJ???!!! KRAJ jedne LOPOVSKE 'civilizacije', BANDITSKOG kapitalizma se NEzaustavljivo priblizava ... NEzaustavljivo!!!!

Godža

pre 1 godinu

Sami zakuvali, sami se i skuvali u sopstvenom loncu. Nemogu da stignu da naštampaju koliko im treba. U laži su kratke noge to se i ovde pokazalo. Zlatne rezerve i njihova likvidnost je poznata odavno i evo istine. Kula od karata pada kao i uvek. I pored pljački i otimačine po celom svetu nije dovoljno da opstanu.Sad smišljaju novu prevaru i u krug.

Marcco

pre 1 godinu

Amerika je počela da propada i propašće skroz za jedno 200 godina... Rimu je trebalo 250 godina da propadne, ali danas sve ide malo brže.

Ispravka - Dodikov zakon o nevladinim organizacijama nije “prepisan” od Amerike
Balkan

Ispravka - Dodikov zakon o nevladinim organizacijama nije “prepisan” od Amerike

U tekstu pod naslovom "LUDA KUĆA! U AMERICI MOŽE, ALI U DRUGIM ZEMLJAMA NE! Dodik pozvao američkog ambasadora u BiH da se ne meša u unutrašnja pitanja", na portalu smo preneli vest da je donela Zakon o nevladinim organizacijama 2020. godine upravo po uzoru na američki, anlizom raskrinkavanje.ba utvrđeno da je netačno i takva informacija je ocenjena kao dezinformacija i pristrasno obaveštavanje.

10.03.2023

23:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija