• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

13.03.2023

11:28

Garibašvili očitao lekciju Zelenskom: Ne mešajte se u političku situaciju u Gruziji

Reuters/AP/Printscreen Twitter

Vesti

Garibašvili očitao lekciju Zelenskom: Ne mešajte se u političku situaciju u Gruziji

Podeli vest

Gruzijski premijer Irakli Garibašvili pozvao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se ne meša u političku situaciju u Gruziji nakon talasa demonstracija koji je pogodio zemlju prošle nedelje, piše Reuters.

Tokom protesta protiv zakona o "stranim agentima" za koji su kritičari rekli da signalizuje autoritarnu promenu u Gruziji, Zelenski je zahvalio demonstrantima što su mahali ukrajinskom zastavom. Rekao je da time pokazuju poštovanje i Gruziji poželio demokratski uspeh.

Gruzijski parlament u petak je odustao od predloga zakona za koji su protivnici rekli da je inspirisan ruskim zakonom iz 2012.

 

U emisiji gruzijskog kanala IMEDI, Garibašvili je izjavio kako se ukrajinski političari direktno mešaju u unutrašnje stvari Gruzije.

- Spomenuli ste apel Zelenskog... Kada osoba u ratu ima vremena za komentarisanje aktivnosti koje ovde provodi nekoliko hiljada ljudi, to je dokaz da je on motivisan da se ovde nešto dogodi, nekakve promene - rekao je gruzijski premijer pa nastavio kritizirati druge političare i ljude iz javnog života Ukrajine. 

- Proteste su komentarisali Kličko, advokat Mark Fejgin i još neki opskurni ljudi. Neki nesretni gubitnici kažu da su u Gruziji potrebne promene, državni udar... To je direktno mešanje u unutarnje stvari zemlje - komentirao je Garibašvili.

Na kraju razgovora s kanalom IMEDI, premijer Gruzije je poručio kako vladajuća stranka Gruzijski san neće dopustiti otvaranje novog fronta u zemlji koji bi trebao biti okrenut prema Rusiji.

- Savetujem ukrajinskim vlastima da prvo vode računa o sebi i svojoj zemlji. Nećemo dopustiti učestvovanje Gruzije u sukobu između Rusije i Ukrajine. Spoljni elementi pokušavaju da uvuku našu zemlju u sukob - rekao je gruzijski premijer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija