• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

18.03.2023

13:50

"SADA POSTAJE JASNO..." Šolc prokomentarisao odluku Haga o nalogu za hapšenje Putina!

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vesti

"SADA POSTAJE JASNO..." Šolc prokomentarisao odluku Haga o nalogu za hapšenje Putina!

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc pozdravio je danas odluku Međunarodnog krivičnog suda (ICC) da izda nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, rekavši da je to pokazalo da niko nije iznad zakona.


ICC je juče pozvao na hapšenje Putina zbog sumnje da je u periodu trajanja sukoba u Ukrajini izvršio krivično delo protivpravne deportacije dece i protivzakonitog prebacivanje ljudi iz Ukrajine u Rusiju, preneo je Rojters.

- Međunarodni krivični sud je prava institucija za istragu ratnih zločina ... Činjenica je da niko nije iznad zakona i to je ono što sada postaje jasno - rekao je Šolc na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tokiju sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Velko

pre 1 godinu

RE_ Sef drzave koja je u veku TRI puta bombardovala Srbiju i uz to 99-te prekrsila vlastiti USTAV? To cini i g. AV od kada je na vlasti,uzurpirao SVE ???

arsa

pre 1 godinu

Земље БРИКС-а и свим слободољубивим земљама на челу са Русијом и Кином треба да формирају међународни СУД правде и покрену поступак против Бајдена, Шолца, Макрона..... списак је подужи.То је прави одговор на ову фарсу од суда у Хагу.

pera

pre 1 godinu

Gospodine Solc , vi znate koko ste prosli u drugom svetskom ratu , nije vase pravo siledzistva jace od odbrambenog prava , niste vi ceo deo sveta , vi ste sa zapada samo deo tog sveta.I za gospodina solca vrazi haski tribunal.

Zak

pre 1 godinu

Postaje jasno da ce Nemacka da dobije atomsku bombu na Berlin !

Kirta

pre 1 godinu

Dok šolca,makroa ,bajdena ne maknu neće biti mira

Rade R

pre 1 godinu

Fašisti i nacisti pričaju i dele lekcije o pravdi i pravu! Kakvo ludilo!

Pera

pre 1 godinu

Šolc, Bajden, Fon der Lajen i ostali izgubili su osećaj šta je pravo a šta loše u svim njihovim postupcima i izjavama. Demokratija, Pravda, Propisi, Medjunarodni ugovori i sve ostalo je za njih nepostojeće. Sram ih bilo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17