• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

19.03.2023

07:00

OVO JE PORUKA HAGU?! Putin posetio Krim, pogledajte gde je prvo otišao! (VIDEO)

telegra.com/printscreen

Vesti

OVO JE PORUKA HAGU?! Putin posetio Krim, pogledajte gde je prvo otišao! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Sevastopolj na Krimu, kako bi obeležio devetu godišnjicu aneksije ovog ostrva, prenosi RIA Novosti.

Predsednik Vladimir Putin doputovao je na Krim na godišnjicu ponovnog ujedinjenja poluostrva sa Rusijom i obišao istorijska i arhitektonska mesta, rekao je pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov.

 

 

- Danas, na Dan ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom, Vladimir Putin je posetio region. Posebno je posetio istorijski i arhitektonski park Taurik Hersones, gde je pregledao nove objekte ovog kompleksa - rekao je portparol Kremlja.

Pored toga, ruski lider je posetio školu umetnosti i Korsunski dečiji centar.

- Predsednika su pratili gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev i mitropolit pskovsko-porhovski Tihon, koji je predsednik Patrijaršijskog saveta za kulturu - dodao je Peskov.

 

 

Mitropolit Tihon je tokom obilaska rekao Putinu o budućim planovima za razvoj parka. Reč je o izgradnji muzeja hrišćanstva, muzeja „Rusija je moja istorija“, kao i o stvaranju ekspozicije istorije Krima i Novorosije.

Centar "Korsun je dizajniran za decu koja dolaze u Sevastopolj da se upoznaju sa brojnim znamenitostima. U savremenoj školi umetnosti, kreativno nadareni mladi stanovnici grada moći će da proučavaju svetsku umetničku baštinu na primerima spomenika antičkog i vizantijskog doba.

 

 

Ovo je prvi put da je Vladimir Putin viđen u javnosti od kada je Međunarodni krivični sud (MKS) izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika, optuživši ga da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini.

Podsetimo, Rusija je anektirala ovo ostrvo 2014. godine, a međunarodna zajednica je ovaj potez osudila kao nezakonit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Knežević Zoran

pre 1 godinu

Na Zapadu ne postoji ništa što njima ne odgovara i sve to isto postoji ako njima odgovara?! Mislim da je taj nivo "poznavanja i poštovanja" diplomatskih procedura, medjunarodnog prava, konvencija i pravila ponašanja, kod država "bombarderke koalicije", na nivou ponašanja razbojničke bande ili divljaka na nekom "izgubljenom" ostrvu. Ne znam da li e sećate, na prevaru u uhapili i jednog generala iz Republike Srpke, koji je bio član nekog pregovaračkog tima ipred RS, i na poziv, da prisustvuje nekoj medjunarodnoj konferenciji, vezanoj za situaciju u BiH, otputovao je u Beč, gde je uhapšen i izručen "prepravednom" Haškom tribunalu, čijim se odlukama dive ovi američki moralni i duhovni gologuzani ali, u ito vreme, ne dozvoljavaju da taj sud sudi njihovim državljanima?! Ne verujem da će Putin bilo kada poverovati ovoj gologuziji koja gazi pravo i sva moralna načela i pored urednih poziva i zadate reči, otići u bilo koju zapadnu zemlju. Nacisti su imali odredjena pravila. Ovi su otišli korak dalje.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17