• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

24.03.2023

09:23

AUUU! MAKRON USRED EMISIJE ISPOD STOLA URADIO NEŠTO ŠTO JE RAZBESNELO FRANCUZE! Je li moguće da je predsednik spreman na ovako nešto?! (VIDEO)

Printskrin

Vesti

AUUU! MAKRON USRED EMISIJE ISPOD STOLA URADIO NEŠTO ŠTO JE RAZBESNELO FRANCUZE! Je li moguće da je predsednik spreman na ovako nešto?! (VIDEO)

Podeli vest

Tokom emisije o potrebi za penzionom reformom i protestima koji nedeljama već potresaju Francusku, njen predsednik Emanuel Makron se tokom gostovanja u jednoj emisiji iznenada odlučio na neočekivan potez.


Naime, „kako bi bio bliže narodu“, on je u jednom trenutku spustio ruke ispod stola i skinuo ručni sat, čija se vrednost procenjuje na neverovatnih 80.000 evra.

Kako se može videti na snimku na početku, tokom gostovanja, na njegovoj levoj ruci se jasno vidi sat, da bi već u narednom trenutku Makron ispod stola taj sat skinuo i emisiju nastavio bez njega.

Podsetimo, zgrada gradske skupštine zapaljena je u Bordou, a u Parizu je policija ispalila suzavac i uhapsila više desetina osoba tokom protesta koji se održavaju širom Francuske zbog planiranih reformi penzionog sistema i podizanja starosne granice za odlazak u penziju.

Juče je izgoreo ulaz u gradsku kuću u Bordou na jugozapadu Francuske nakon celodnevnih protesta i sukoba, prenosi BBC. Za sada nije poznato ko je odgovoran za požar koji su vatrogasci brzo ugasili.

Foto: Printskrin

Pre i posle... Emanuel Makron skinuo sat usred emisije

Policija je u Parizu bacila suzavac i šok bombe na grupu anarhista iz "Crnog bloka" koji su tokom protesta razbijali izloge, prenosi Rojters. Ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin saopštio je da je na protestima 149 policajaca povređeno, kao i desetine demonstranata, a 172 osobe su uhapšene širom zemlje , od toga 33 u Parizu. Na proteste u Francuskoj, zbog najavljene reforme koja podiže starosnu granicu za penzonisanje sa 62 na 64 godine, izašlo je juče više od milion ljudi, a prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova u Parizu se okupilo gotovo 120.000 demonstranata.

 

Sindikat CGT je saopštio da je 3.5 miliona ljudi protestovalo u četvrtak, što je jednako prethodnom rekordu od 7.marta. Protesti su izazvali prekide u železničkom saobraćaju, kao i u radu rafinerija nafte, a juče su rad prekinuli i nastavnici i zaposleni na aerodromu Šarl de Gol.

Protesta je bilo i u Nantu, Ruanu i Renu, navodi BBC. Do sada je bilo devet dana protesta od januara, a sindikati su pozvali na nastavak sledećeg utorka, koji bi se poklopili sa najavljenom zvaničnom posetom britanskog kralja Čarlsa III zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija