• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

25.03.2023

11:17

TOTALNO RAZARANJE U AMERICI! Apokaliptične scene na putanji dugoj 160 km, najmanje 23 poginula! (FOTO, VIDEO)

Printskrin

Vesti

TOTALNO RAZARANJE U AMERICI! Apokaliptične scene na putanji dugoj 160 km, najmanje 23 poginula! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Najmanje 23 osobe su poginule, a desetine povređene u tornadu i jakim grmljavinama koje su zahvatile Misisipi, saopštila je danas državna agencija za vanredne situacije.

Snažan tornado pogodio je sinoć ruralne oblasti Misisipija i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara, saopštile su federalne i lokalne vlasti.

Četiri osobe se vode kao nestale, a timovi za potragu i spasavanje traže preživele, navela je Agencija za vanredne situacije Misisipija na Tviteru, preneo je Rojters.

Nažalost, očekuje se da će broj nastradalih rasti, dodala je agencija.

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izveštaju Nacionalne meteorološke službe, preneo je ranije AP.

Olujno vreme donelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega su vlasti izdale upozorenje na "opasnost po živote ljudi".

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara severoistočno od Džeksona, u državi Misisipi.

 

 

Gradovi Silver Siti i Roling Fork pretrpeli su razaranja od tornada koji je nastavio da se kreće dalje u pravcu severoistoka brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, ka Alabami u pravcu gradova Vajona i Ejmori.

 

 

Pozivajući se na izvor u Agenciji za upravljanje vanrednim situacijama Misisipija, američka TV mreža ABC je prenela da su u toku operacije potrage i spasavanja u okruzima Šarki i Hamfris, prenosi Rojters.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Da hoće tornado da ih sravni sa zemljom a onda da se otvori Kalifornijski rased i da celu Ameriku PROGUTA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija