• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

25.03.2023

18:00

BRITANSKI GENERAL ZVONI ZA UZBUNU! PUTIN BI TREBALO DA NAS UPOZORI! Ako nas napadnu, Londonu treba... Znate li u kakvom je stanju vojska

Vesti

BRITANSKI GENERAL ZVONI ZA UZBUNU! PUTIN BI TREBALO DA NAS UPOZORI! Ako nas napadnu, Londonu treba... Znate li u kakvom je stanju vojska

Podeli vest

Oružane snage Velike Britanije su u toliko žalosnom stanju zbog smanjenog finansiranja da bi London trebalo 10 godina unapred upozoriti na napad kako bi uspeo da se suprotstavi, izjavio je penzionisani general britanske vojske Ričard Berons za „Dejli mejl“.


- Tokom Hladnog rata vojska je u svakom trenutku bila spremna za borbu u roku od nekoliko sati. Sada bi ruski predsednik Vladimir Putin trebalo da nas upozori pet ili deset godina unapred na iznenadni napad Rusije da bismo se izborili sa tim. To nije dobro. To je veoma razočaravajuće - rekao je bivši vojnik.

Kako je dodao, stanje britanske vojske se toliko pogoršalo zbog smanjenja finansiranja da bi Velikoj Britaniji bilo veoma teško da se odbrani u slučaju iznenadnog napada.

Berons ocenjuje da je „nesposobnost investiranja“ u Oružane snage „ogroman nedostatak“ koji preti da „izbaci Veliku Britaniju iz koloseka“ u poređenju sa saveznicima iz NATO-a kao što su Francuska, Nemačka i Poljska koje povećavaju ulaganje u odbranu.

Ranije je saopšteno da će Vlada premijera Velike Britanije Rišija Sunaka potrošiti dodatnih pet milijardi funti (oko šest milijardi dolara) kako bi bile popunjene zalihe municije i finansirana sledeća faza pomorskog pakta sa SAD i Australijom (AUKUS).

Glavni prioritet ažurirane odbrambene i spoljnopolitičke strategije Velike Britanije predstavlja suprotstavljanje geopolitičkoj pretnji koju navodno dejstva Rusije predstavljaju evropskoj bezbednosti, saopštile su britanske vlasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Poenta

pre 1 godinu

Ceo trik je sto o i stalno pricaju kako ce ih neko napasti a istina je da Britanci napadaju... svugde po svetu.

dare

pre 1 godinu

Hahahahha……stan da vidis brare!!!! Samo polako!!!!

Rade R

pre 1 godinu

Englezi, onda se smirite! Ne čačkajte i niko vas neće dirati! Nije Rusija kao vi pa da ima imperijalne namere! Oni samo žele da žive mirno i ništa više, a vi i vama slični, proizvoditite ratove, jer ste bolesni!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija