• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.03.2023

16:30

BITKA KOD TERMOPILA U FRANCUSKOJ! Demonstranti ne nameravaju da stanu! Lete projektili, pucaju glave! (VIDEO)

twitter.com/printscreen

Vesti

BITKA KOD TERMOPILA U FRANCUSKOJ! Demonstranti ne nameravaju da stanu! Lete projektili, pucaju glave! (VIDEO)

Podeli vest

Francuske snage bezbednosti ponovo su se sukobile sa demonstrantima u subotu dok su aktivisti pokušavali da zaustave izgradnju rezervoara za poljoprivrednu industriju na jugozapadu zemlje, javili su dopisnici AFP-a.

Scene nasilja u Saite-Solineu u zapadnoj Francuskoj usledile su nakon višednevnih nasilnih protesta širom zemlje zbog penzione reforme predsednika Emanuela Makrona koji su doveli do otkazivanja posete britanskog kralja Čarlsa III .

Duga povorka krenula je kasno ujutro, sa najmanje 6.000 ljudi prema lokalnim vlastima i oko 25.000 prema organizatorima.

Više od 3.000 pripadnika snaga bezbednosti je bilo raspoređeno, sa "najmanje 1.000" potencijalno nasilnih aktivista, uključujući i neke iz Italije, rekli su zvaničnici.

 

 

Oko gradilišta, koje brani policija, brzo su izbili nasilni sukobi između snaga bezbednosti i radikalnih militanata, javili su dopisnici AFP-a.

Demonstranti su bacili više projektila i improvizovanih eksploziva, a policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

 

 

- Dok se zemlja diže u odbranu penzija, mi ćemo istovremeno ustati da branimo vodu - poručili su organizatori okupljajući se pod zastavom "Bassines non merci" ("Ne rezervoarima, hvala").

Jedanaest osoba je već privedeno nakon što je policija zaplenila hladno oružje, uključujući loptice za petanke i noževe za meso, kao i eksploziv.

 

 

Protestni pokret protiv penzione reforme pretvorio se u najveću domaću krizu drugog Makronovog mandata, sa svakodnevnim sukobima policije i demonstranata na ulicama Pariza i drugih gradova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baš kao ja

pre 1 godinu

Kod njih su odmah militanti a kod ostalih su borci za ljudska prava

zoma

pre 1 godinu

Auuu nisam znala da je takva zapadna demokratija. Zlo cinili zlo ce te ubirati. Srbi pamte vaseg milosrdnog ANDJELA.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17