• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

26.03.2023

12:07

ZLOSLUTNE REČI PUTINA! SILE NOVE OSOVINE SE OKUPLJAJU! Ruski predsednik optužio Zapad da pravi savez sličan paktu nacističke Nemačke, Italije i Japana!

Reuters

Vesti

ZLOSLUTNE REČI PUTINA! SILE NOVE OSOVINE SE OKUPLJAJU! Ruski predsednik optužio Zapad da pravi savez sličan paktu nacističke Nemačke, Italije i Japana!

Podeli vest

Zapad počinje da gradi novu osovinu poput one koju su izgradili fašistička Nemačka i militaristički Japan, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.


- Šta rade Sjedinjene Američke Države? Stvaraju sve više novih saveza. I to zapadnim političkim analitičarima daje razlog da govore da Zapad gradi nove ‘osovine’... Ne mi, već zapadni analitičari sami govore da Zapad počinje da gradi novu osovinu sličnu onoj koju su tridesetih godina prošlog veka stvorili fašistički režimi u Nemačkoj i Italiji i militarističkom Japanu - naglasio je ruski predsednik.

Putin je podsetio da je NATO 2022. godine dogovorio novi strateški koncept razvoja bloka. U strateškom konceptu Severnoatlantske alijanse eksplicitno se govori o planovima za razvoj odnosa sa zemljama Azijsko-pacifičkog regiona i o planovima za stvaranje "globalnog NATO-a". On je dodao da su u konceptu navedene Novi Zeland, Australija i Južna Koreja.

Saradnja Rusije i Kine nije vojni savez

Predsednik Rusije naglasio je da saradnja Rusije i Kine nije vojni savez, te da ne predstavlja nikakvu pretnju za Zapad.

- Mi s Kinom ne stvaramo nikakav vojni savez. Tačno je, imamo saradnju i u vojno-tehničkoj sferi, ne krijemo to, nego radimo transparentno, tamo nema ničega tajnog - rekao je Putin.

Putin je istakao da Rusija i Kina zajedno izvode vojne vežbe, ali da se one organizuju i sa drugim državama, "bez obzira na događaje u Donbasu, Zaporožju i Hersonu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija