• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/newsweek

28.03.2023

11:11

ELITA ŽELI DA UĆUTKA PUTINA?! Ruski analitičar predviđa JEZIVU SUDBINU šefu države! "Neće ni stići do Haga..."

Tanjug/AP

Vesti

ELITA ŽELI DA UĆUTKA PUTINA?! Ruski analitičar predviđa JEZIVU SUDBINU šefu države! "Neće ni stići do Haga..."

Podeli vest

Ruskog predsednika Vladimira Putina mogla bi da ‘ućutka‘ elita iz njegove sopstvene zemlje pre nego što dobije priliku da se suoči sa pravdom na sudu u Hagu, tvrdi ruski analitičar.

Putin je proglašen globalnim beguncem 17. marta kada ga je Međunarodni krivični sud (ICC) optužio za nezakonitu deportaciju dece iz Ukrajine u Rusiju tokom njegove sveobuhvatne invazije na susednu zemlju.

Ali, postoji šansa da ruski čelnik ne stigne ni do Haga, piše Njuzvik.

Vlad Mihnenko, stručnjak za postkomunističku transformaciju istočne Europe i bivšeg Sovjetskog Saveza na britanskom Univerzitetu Oksford, rekao je za Njuzvik da bi Putina mogli da ućutkaju "silovici", elitna grupa ruskih poslovnih ljudi i istaknutih političara.

- S obzirom na Putinove široke veze širom Europe i ono što bi potencijalno mogao da kaže sudijama o korupciji i lukavim poslovima između Moskve i velikih zapadnih prestonica - biće puno pritisaka da se on ućutka pred Hagom - ističe Mihnenko.

Nalog za hapšenje učinio je ruskog lidera veoma ranjivim kod kuće

Dmitrij Medvedev, koji je trenutno na funkciji zamenika predsednika ruskog Saveta bezbednosti i koji je takođe bio premijer osam godina, upozorio je da bi svaki pokušaj hapšenja Putina na temelju naloga haškog suda predstavljao objavu rata Rusiji.

Foto: Reuters

Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin

- Uskočio je sa tvrdnjom da je ‘svetiji od Pape‘, da je veći ratni huškač od samog Putina, kao da želi da pokaže- šta god se dogodi Putinu - ja bih ponovno postao broj jedan, možete mi verovati, ja sam ultrarodoljub, ja ću im pokazati - rekao je Mihnenko.

"Medvedev želi da pridobije silovike na svoju stranu"

Ruski analitičar tvrdi da Medvedev radi sve kako bi obezbedio podršku ruske elite.

- Na istom sastanku s čelnicima ruskog vojno-industrijskog kompleksa, pokušao je da ih natera da rade više, ‘proizvedu 1500 tenkova ove godine ili inače...‘, citirajući dva Staljinova zastrašujuća telegrama iz Drugog svetskog rata upućena direktorima fabrika tenkova i aviona, koji su pretili smrću ‘lenjim drugovima‘ ako ne ispune proizvodne kvote. Dakle, Medvedev nastavlja sa svojim do sada besplodnim pokušajima da pridobije silovike, da izgleda i zvuči izuzetno čvrsto i beskompromisno u suočavanju sa zapadnim neprijateljima Rusije - zaključuje Mihnenko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Prenosite izjave kojekakvih prodanih duša sa britanske strane. Smešno i bedno

Fikus

pre 1 godinu

Ruski petokolonaš i izdajnik, iz bezbednosti Londona, preko stranica Newsweek-a, koji Rusiju nije video 30 ili više godina "zna" šta radi Medvedev i ko će Putinu da sudi? Ko još može iole ozbiljno da shvati ovakve "analitičare" i da ne smeje grohotom?

Sslobodan1957

pre 1 godinu

Samo lud covek moze da veruje Englezima.

Vla

pre 1 godinu

Svaki djudja Koji prica protiv Putina U engleskoj postane poznati analiticar

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Sad sam proverila njegovu biografiju (i drugi to mogu da provere na Guglu, dovoljno je da upišu: Михненко Владимир Стефонович – биография) i saznala da je rođen 1947. godine, da je bio milicioner, posle je napredovao i jedno vreme je pred kraj svog radnog veka radio u ruskoj verziji naše BIA i već godinama je u penziji. Dakle: nije nikakav analitičar i(li) dobar poznavalac političke situacije u Rusiji, već običan dokan penzioner koji ima svoje mišljenje o ukrajinsko ruskom sukobu a takvih ima mnogo i u Srbiji i oni najčešće svoje mišljenje iznose pred prodavnicama dok polako ispijaju pivo iz polulitarske flaše i puše najjevtinije cigareta i čije mišljenje ne poštuju ni članovi njihovih članova i radosni su kad odu da sate provedu ispred najbliže prodavnice.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija