• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2023

22:16

ČVRSTO UZ PUTINA! Stav Pjongjanga direktan prst u oko Zapadu! Otvorilo se novo poglavlje, biće zapisano u istoriji...

Vesti

ČVRSTO UZ PUTINA! Stav Pjongjanga direktan prst u oko Zapadu! Otvorilo se novo poglavlje, biće zapisano u istoriji...

Podeli vest

Odlučnost Rusije da unapredi višestruko partnerstvo sa Severnom Korejom ostaje nepromenjena, poručio Zinovjev

Stav Severne Koreje o ruskoj Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini pomogao je da se otvori novo poglavlje u odnosima između Moskve i Pjongjanga, izjavio je direktor Prvog azijskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Georgij Zinovjev.

Posebno smo zahvalni našim korejskim prijateljima na poštenom, razumnom, mudrom i perspektivnom stavu, koji su zauzeli nakon pokretanja Specijalne vojne operacije u Ukrajini i na velikoj podršci koja je pružena našoj zemlji - rekao je on na prijemu u ambasadi Severne Koreje povodom 74. godišnjice potpisivanja sporazuma o ekonomskoj i kulturnoj saradnji između Moskve i Pjongjanga.

- To je otvorilo novo poglavlje koje će, siguran sam, biti zapisano u istoriji naših odnosa zlatnim slovima - dodao je Zinovjev, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, Severna Koreja nastavlja da pruža sveobuhvatnu podršku Rusiji.

Kako je istakao, odlučnost Moskve da unapredi višestruko partnerstvo sa Pjongjangom ostaje nepromenjena, a odnosi sa Severnom Korejom "imaju trajnu vrednost".

Ambasador Severne Koreje u Moskvi Sin Hong Čol istakao je sposobnost ruske privrede da se odupre pritisku Zapada.

- Drago nam je što je Rusija, uprkos sankcijama i pritiscima Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja, uspela da obezbedi socijalnu i ekonomsku stabilnost i povecća blagostanje naroda -  istakao je severnokorejski ambasador.

On je ruskom narodu poželeo dalji uspeh u, kako je naveo, borbi da zaštiti suverenitet, teritorijalni integritet i stratešku stabilnost zemlje pod vođstvom predsednika Vladimira Putina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija