• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.03.2023

17:07

"2. APRILA CELA CRNA GORA DOBIJA, A ĐUKANOVIĆ GUBI"! Milatović: Svaki glas važan da vidimo leđa čoveku koji je radio za ličnu korist a ne građana

TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Vesti

"2. APRILA CELA CRNA GORA DOBIJA, A ĐUKANOVIĆ GUBI"! Milatović: Svaki glas važan da vidimo leđa čoveku koji je radio za ličnu korist a ne građana

Podeli vest

Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori biće održan 2. aprila, a predsednički kandidat pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović poručio je da će se taj dan "slaviti kao dan zlatne slobode", dok je kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović istakao da u novom mandatu želi da ostvari da građani imaju prosečnu platu stanovnika EU.

Milatović je rekao da "2. aprila cela Crna Gora dobija, a Đukanović gubi", prenosi RTCG.

- To je klatno koje će ovog puta prevagnuti u korist građana - rekao je Milatović na konvenciji u Herceg Novom.

Pozivajući građanke i građane da u što većem broju izađu na birališta Milatović je istakao da ovo nije pobeda Jakova Milatovića, već svih onih koji žele dobro zemlji.

- Svaki glas je važan i svaki glas će jednako doprineti da već jednom vidimo leđa čoveku koji je svih ovih godina pod izgovorom patriotizma radio za ličnu i porodičnu korist i nikako za dobro Crne Gore. Zato, slavićemo 2. april kao dan zlatne slobode - zaključio je Milatović.

Đukanović je ocenio da je rast plata i penzija neophodan, ali iz realnih izvora, a ne iz kredita.

- Ako obećavate ljudima da će ceo vek živeti iz kredita postavlja se pitanje ima li dovoljno ludih koji će davati kredite da biste vi mogli neodgovorno trošiti. I za razliku od neodgovornih mi smo odgovorni ljudi, četrnaest godina smo upravljali ekonomijom ove zemlje. Bilo je to vreme kada je ekonomija išla vrlo dinamično napred, vreme u kojem smo udvostručili plate i udvostručili penzije - poručio je Đukanović građanima Nikšića.

Đukanović je podvukao da Crna Gora može biti samo građanska država ili je nema, te da onog trenutka kad se napravi greška i krene za bilo kojim nacionalizmom, veći i moćniji iz njenog okruženje će raskomadati Crnu Goru.

- Imperativ je da moramo da očuvamo građansku državu Crnu Goru. Kičma građanske države Crne Gore je DPS i to se pokazalo tokom burnih trideset godina od devedesetih na ovamo. Kada nemate kičmu u Vladi, onda nažalost vaša državna politika počinje da leluja iz jednoga u drugi ugao. I nažalost vrlo često služi više interesima drugih nego interesima svoje zemlje i svojih ljudi - rekao je Đukanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija