• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnikportal.rs

31.03.2023

16:37

"DA LI JE EVROPA SPREMNA ZA NIZ KOVČEGA SVOJIH MIROVNJAKA"? Medvedev surovo zapretio NATO: Vi, vuci u jagnjećoj koži, postaćete legitimna meta

informer/ilustracija

Vesti

"DA LI JE EVROPA SPREMNA ZA NIZ KOVČEGA SVOJIH MIROVNJAKA"? Medvedev surovo zapretio NATO: Vi, vuci u jagnjećoj koži, postaćete legitimna meta

Podeli vest

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ukoliko zemlje EU pošalju takozvane „mirovnjake“ u Ukrajinu bez saglasnosti Rusije, oni će se smatrati neprijateljskim i predstavljaće legitimnu metu za Oružane snage Rusije.

- Natovci ne samo da su drske ništarije koje su odlepile od svoje pohlepe i bezobrazluka, već i sve ostale smatraju za totalne budale. I cinično se osmehujući nude svoje 'mirovne' usluge. Njihove prave namere su jasne – da na liniji razdvajanja uspostave mir koji im odgovara s pozicije sile. Hoće da uvedu svoje 'mirovne' snage u Ukrajinu sa automatima i na tenkovima, u nekakvim plavim šlemovima sa žutim zvezdama. Kako se to završava pokazuje istorijat operacija koje su sprovele SAD i njihovi saveznici u raznim regionima sveta. Tragedije Koreje, Vijetnama, Jugoslavije, Iraka, Avganistana, mnogih afričkih zemalja… - napisao je Medvedev.

Po njegovim rečima, takozvane „mirovne snage NATO-a“ jednostavno nameravaju da stupe u sukob na strani Ukrajine i „tako pokrenu treći svetski rat kojeg se na rečima toliko plaše“.

- Očigledno je da su takvi 'mirovnjaci' naši direktni neprijatelji. Vuci u jagnjećoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na prvoj liniji sa oružjem u rukama bez saglasnosti Rusije i ako nam budu predstavljali direktnu pretnju - napisao je Medvedev na Telegramu.

Po njegovom mišljenju, ti „mirovnjaci“ treba da budu nemilosrdno uništeni, pošto je reč o „vojnicima neprijatelja“.

- Oni su borci, a ne 'mirotvorci'. I oni će ginuti u borbenim dejstvima. Da li je Evropa spremna za dugi niz kovčega svojih 'mirovnjaka'? - upitao je na kraju Medvedev.

Ranije je premijer Mađarske Viktor Orban izjavio da će zemlje Evropske unije uskoro pokrenuti temu koju su ranije izbegavali – temu o slanju „snaga mirovnog karaktera“ u Ukrajinu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je poručio da je razmatranje mogućnosti raspoređivanja "mirotvoraca" u Ukrajini potencijalno veoma opasna tema. Zvaničnici EU još se nisu izjasnili o slanju "mirotvoraca" u Ukrajinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Zapadne, naravno, nije a istočna radi šta joj Amerika naloži.

maestro

pre 1 godinu

bas tako ratuju sa tobom pa ti kao uvale neke njihove mirovnjake ali to sa rusijom neprolazi

Normalac

pre 1 godinu

Kako će samo, ovaj agresorski gad goreti u paklu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija