• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

02.04.2023

11:02

PREVELIK ZALOGAJ ZA AMERIČKU AVIJACIJU! Piloti F-35 priznali apsolutnu NADMOĆ ruskog S-300, potpuno NEVIDLJIV za NATO avione, a tek S-400...

Reuters

Vesti

PREVELIK ZALOGAJ ZA AMERIČKU AVIJACIJU! Piloti F-35 priznali apsolutnu NADMOĆ ruskog S-300, potpuno NEVIDLJIV za NATO avione, a tek S-400...

Podeli vest

Piloti američkih borbenih aviona F-35 koji patroliraju istočnim krilom NATO-a saopštili su da avioni ne mogu uvek da lociraju ruske protivvazdušne rakete S-300 jer ovi poslednji imaju tehniku koja im omogućava da ostanu neprimetni.

 Piloti su o tome ispričali američkom listu koji se bavi ratnom avijacijom Air Force Times.

- Videli smo Sa-20 (oznaka S-300 u zemljama NATO-a). Znam da je to bio Sa-20. Obaveštajci tvrde da se tamo nalazi Sa-20, ali moja letelica ga nije identifikovala - rekao je vojni pilot, pukovnik Kreg Andrl, komandant 388. lovačkog krila Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je raspoređen u vazdušnoj bazi u Nemačkoj nakon početka ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Drugi učesnik operacije, pukovnik Bred Bašor, istakao je da piloti F-35 tokom patroliranja nisu nailazili na provokacije ruskih i beloruskih vazduhoplovnih snaga.

- Oni rade ono što radimo i mi. Samo smo se pogledali... Bez direktnog kontakta, nije bilo neprofesionalizma ni sa jedne strane - rekao je on.

U pozadini zaoštravanja situacije oko Ukrajine, SAD su u februaru prošle godine saopštile da raspoređuju osam najnovijih lovaca F-35 i tri desetine jurišnih helikoptera AH-64 kako bi pojačali istočno krilo NATO-a. Pored toga, taktička grupa od 800 vojnika poslata je u baltičke države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

S-400 u dvije godine u siriji ni jedna izraelski F-16 nije oborio :D S sistemi su smeće :D S-400 možda može da detektira F-35 na daljini od 20 km ali opet ga ne može naciljati jer površina za ciljanje je nedovoljno velika :D znači,može vidjeti i mahati rukama prije nego nego doleti nova verzija HARM rakete :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija