• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.04.2023

09:09

KRAJ! RUSIJA RASKRSTILA SA EVROPOM! Lavrov najavio nove korake Moskve! "Ako ne odustanu..."

AP/Puxabay

Vesti

KRAJ! RUSIJA RASKRSTILA SA EVROPOM! Lavrov najavio nove korake Moskve! "Ako ne odustanu..."

Podeli vest

Rusija gleda na Evropsku uniju kao na neprijateljsko udruženje, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Evropska unija je 'izgubila' Rusiju. Ali sama je kriva za to. Na kraju krajeva, zemlje članice EU i lideri same Unije otvoreno govore o neophodnosti da Rusiji, kako su se izrazili, bude nanet strateški poraz... Iz tih razloga smatramo da je EU neprijateljsko udruženje - istakao je Lavrov u intervjju za nedeljnik Argumenti i činjenice.

Među ostalim razlozima za takav stav Moskve Lavrov je naveo slanje municije i oružja, kao i instruktora i plaćenika u Ukrajinu, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Moskva je izvukla neophodne zaključke i namerava da deluje "čvrsto" ako bude potrebno, oslanjajući se na nacionalne interese i principe reciprociteta.

Dodao je da je će Rusija, ipak, u slučaju da EU odustane od antiruskog kursa, razmotriti predloge u skladu sa konceptom spoljne politike Ruske Federacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija