• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/reuters

05.04.2023

06:15

ŠTA VAŠINGTON SPREMA U SANKT PETERBURGU?! Rusi strahuju od najgoreg pred veliki samit, ako im ovo uspe...

Tanjug/AP

Vesti

ŠTA VAŠINGTON SPREMA U SANKT PETERBURGU?! Rusi strahuju od najgoreg pred veliki samit, ako im ovo uspe...

Podeli vest

SAD pokušavaju da spreče održavanje samita Rusija-Afrika koji je planiran za kraj jula i odvraćaju afričke zemlje od učešća u njemu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov za list „Argumenti i fakti“.

- SAD i njihovi vazali čine sve što mogu kako bi postigli međunarodnu izolaciju Rusije. Konkretno, pokušavaju da spreče održavanje drugog samita Rusija-Afrika koji je planiran za krajem jula u Sankt Peterburgu i da odvrate naše afričke prijatelje od učešća - rekao je Lavrov.

Ministar je ukazao na to da se smanjuje broj zemalja koje su spremne da žrtvuju „ključne interese radi Vašingtona i njegovih poslušnika, da vade kestenje iz vatre za bivše kolonijalne metropole“.

- Zbog toga će se nastaviti pokušaji da se spreči naša saradnja sa državama Globalnog Juga i Istoka, ali njihov uspeh je daleko od zagarantovanog - poručio je Lavrov.

Drugi samit i ekonomski forum Rusija-Afrika planirani su za 26-29. jul u Sankt Peterburgu. Događaj je prvi put održan od 22. do 24. oktobra 2019. godine u Sočiju pod motom „Za mir, bezbednost i razvoj“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija