• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/daily mail

05.04.2023

10:57

UHAPŠEN MUŽ NIKOLE STARDŽEN!

Reuters

Vesti

UHAPŠEN MUŽ NIKOLE STARDŽEN!

Podeli vest

Detektivi koji istražuju finansije Škotske nacionalne partije (SNP) uhapsili su Pitera Marela (58), muža bivše škotske premijerke Nikole Stardžen.

Jako prisustvo policije primečeno je ispred kuće u kojoj bračni par živi. 

Policija Škotske saopštila je da je 58-godišnji muškarac "uhapšen kao osumnjičeni" i da njeni službenici vrše pretrese na više adresa povezanih sa istragom, preneo je britanski list "Gardijan".

Stranka je podvrgnuta policijskoj istrazi u kojoj se ispituje da li je novac namenjen kampanji za nezavisnost preusmeren negde drugde 2021, javlja Dejli mejl.

Konkretno, istraga je pokrenuta nakon pritužbi o tome da li su donacije SNP u iznosu od 600.000 funti potrošene za kampanju i održavanje drugog referenduma o nezavisnosti Škotske ili je novac umesto toga korišćen za svakodnevne tekuće troškove stranke.

Foto: Reuters

Nikola Stardžen i Piter Marel

Bivša liderka Škotske suočila se sa pitanjima u nedeljama pre nego što je dala ostavku zbog suprugovog zajma od 107.000 funti SNP-u, čiji je on bio izvršni direktor tokom njenog mandata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija