• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

05.04.2023

11:21

OVO ĆE SAMLETI UKRAJINSKU VOJSKU! Američki oficir moli Zelenskog da obustavi planove! "Čak i da uspe..."

AP/Tanjug

Vesti

OVO ĆE SAMLETI UKRAJINSKU VOJSKU! Američki oficir moli Zelenskog da obustavi planove! "Čak i da uspe..."

Podeli vest

Predstojeća kontraofanziva će značajno oslabiti Oružane snage Ukrajine, bez obzira na rezultat, piše potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis u članku za "19FortiFajv."

- Neuspela ofanziva bi mogla da ostavi ukrajinske oružane snage u tako oslabljenom stanju da ne bi mogli da prežive ostatak godine kao kohezivna snaga. Uspešna ofanziva bi takođe mogla da ih oslabi toliko da bi postale ranjive na ruski kontranapad - ku publikaciji.

Autor smatra da nakon što se iscrpi glavna udarna snaga Oružanih snaga Ukrajine, neće ostati ništa za odbranu zemlje, osim trupa Nacionalne garde. Takođe, neće biti rezervi za dopunu.

- Situacija u Ukrajini je otežana brojem vojnika i brojem naoružanja koje Rusija ima - navodi se u članku.

O verovatnim planovima za „prolećnu kontraofanzivu” Oružanih snaga Ukrajine stalno se govori u ukrajinskim i stranim medijima, kao i na društvenim mrežama. Prema rečima Denisa Pušilina, privremenog šefa DNR, Zapad gura kijevski režim da preduzme ovaj korak kako bi opravdao ogromne finansijske injekcije.

Štaviše, Volodimir Zelenski priznaje da kontraofanziva još ne može da se pokrene zbog ozbiljne nestašice naoružanja, čije snabdevanje Kijev još uvek čeka od partnera. Zelenski je situaciju na istoku zemlje nazvao „nepovoljnom“.

Međutim, zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk danas je pozvala Ukrajince da napuste područja pod ruskom okupacijom radi skorašnje ukrajinske ofanzive.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Opet neko navija za rusku stranu, ajde bre ljudi svatite, jrste da rusi imaju vise vojske i oruzija , i ruski vojnici jednostavno nemaju volju da se bore, moral im je nizak, i radje bi otisli kucama nego se borili, uostalom zasto je broj zarobljenih ruskih vojnika uvek veci od ukrajinskog. Samo Vagner i neke nanje ruske jedinice popunjene profesionalcima su moguca udarna snsga, ostalo, oni sto su pokupljeni u mobilizaciji, jednostavno su tamo sto moraju i sto su ih poterali.. uostalom sve ove " price" o unistenjima, razbijanjima, katastrofama, ukrajinaca citamo mesecima, a jos se nije desilo, pa da su tako skabi ilosi kako pise Sputnjik.ru ili RT, zasto ruska vojska nije vec pre pola godine izbila na poljsku granicu????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija