• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

05.04.2023

15:28

AMERIKA NIJE SVESNA ŠTA JE URADILA! Putinove reči odjeknule planetom, taj POTEZ je zapečatio sudbinu Ukrajine!

AP/Photo

Vesti

AMERIKA NIJE SVESNA ŠTA JE URADILA! Putinove reči odjeknule planetom, taj POTEZ je zapečatio sudbinu Ukrajine!

Podeli vest

Rusija će aktivno voditi uravnoteženu multivektorsku spoljnu politiku, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji uručenja akreditiva ambasadora 17 zemalja.

Ruski predsednik je istakao da Moskva očekuje od partnera da se u odnosima pridržavaju principa ravnopravnosti. Rusija je otvorena za konstruktivno partnerstvo sa svim državama i ne namerava da se izoluje.

- Naglašavam da je Rusija otvorena za konstruktivno partnerstvo sa svim zemljama bez izuzetka. Ne nameravamo da se izolujemo od bilo koga, nemamo pristrasne, a pogotovo ne neprijateljske namere ni prema kome. Računamo na to da će se partneri u odnosima sa nama pridržavati principa ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja interesa - rekao je Putin.

Putin je istakao poseban položaj Ruske Federacije kao izvorne države-civilizacije.
Govoreći o odnosima sa SAD, on je istakao da da se oni nalaze u dubokoj krizi.

- Odnosi Rusije i SAD, od kojih direktno zavisi globalna bezbednost i stabilnost, prolaze, nažalost, kroz duboku krizu - rekao je Putin.

Kako je istakao, u osnovi te krize su „principijelno različiti pristupi formiranju savremenog svetskog poretka“.

On je istakao da su Vašingtonova podrška obojenih revolucija i državnog udara u Kijevu doveli do današnjeg konflikta u Ukrajini, izjavio je Putin. Podrška Vašingtona ovog događaja 2014. godine dovela je do degradacije odnosa između Rusije i SAD.

Foto: AP/Photo

 

Putin je napomenuo da se Rusija uvek zalagala za izgradnju rusko-američkih odnosa „isključivo na principima jednakosti, poštovanja suvereniteta i međusobnih interesa i nemešanja u unutrašnje stvari“ i istakao da će se Moskva time rukovoditi i ubuduće.

Komentarišući odnose Rusije i Evropske unije, Putin je naveo da su oni u poslednje vreme degradirali.

- Šef delegacije Evropske unije koji se ovde nalazi verovatno deli mišljenje da su odnosi ove unije i Rusije poslednjih godina u velikoj meri degradirali, na naše veliko žaljenje. Razlog za to vidimo u tome što, ostavljajući po strani osnovnu početnu misiju i funkciju razvoja ekonomske saradnje i integracije na evropskom kontinentu, EU je pokrenula geopolitičku konfrontaciju sa Rusijom - ocenio je Putin ističući da je upravo EU „inicirala sukob“.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Koje riječi??????? kmečanje putinovo :D neka pokupi cigane i čerge i ode iz ukrajine i neće nitko dirati govna u rusiji. neka sami sebi smrde.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija