• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

06.04.2023

20:45 >> 21:15

ODBACUJU SE MIROVNI PREGOVORI! POGOĐEN DONJECK! Vagnerovci trpe velike gubitke! Lukašenko se požalio Putinu!

Tanjug/AP

Vesti

ODBACUJU SE MIROVNI PREGOVORI! POGOĐEN DONJECK! Vagnerovci trpe velike gubitke! Lukašenko se požalio Putinu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 407. dan.

Vagnerovci trpe strašne gubitke

Šef ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin priznao je danas da njegovi ljudi i dalje trpe gubitke u borbama u Ukrajini.

Rat se prenosi u svemir

Kijevski režim, uz učešće stručnjaka iz niza stranih država, pokušava da utiče na ruske civilne komunikacione satelite, saopštilo je 5. aprila Ministarstvo inostranih poslova Ruske federacije.

Podoljak odbacuje mirovne pregovore

Viši savetnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak odbacio je mirovne pregovore dok ruske snage ne napuste celu Ukrajinu, "uključujući i Krim".

Podoljak je na Tviteru napisao da "nije bilo reči o bilo kakvim teritorijalnim ustupcima ili pregovaranju o suverenim pravima".

 

 

Glavno iz brifinga ruskog ministarstva odbrane

Ruske trupe ubile su do 80 ukrajinskih vojnika i uništile samohodni top „Nona“ Oružanih snaga Ukrajine u krasnolimanskom pravcu;

U donjeckom pravcu je u protekla 24 časa ubijeno više od 140 ukraijnskih vojnika;

Kijevski režim namerno uništava svoje vojnike artiljerijskom vatrom da bi suzbio pokušaje dezerterstva;

Jedinica 53. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, koja broji 14 vojnika, predala se 5. aprila kod Avdejevke u DNR;

Oružane snage Rusije uništile su skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja 107. raketne brigade Oružanih snaga Ukrajine kod Sergejevke u DNR;

Oružane snage Ukrajine namerno su otvorile artiljerijsku vatru na ukrajinske vojnike koji su se predali kod Avdejevke. Svih 14 vojnika je poginulo;

Oružane snage Rusije sprečile su pokušaj kontranapada Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Vodjano i Nikoljsko u DNR.

 

 

Pogođen Donjeck

Ukrajinske snage gađale su parking u Kalinjinskom okrugu Donjecka. Poginulo je devetoro civila, dok je šestoro ranjeno.

Donjeck je gađan iz višecevnog raketnog bacača, a pretpostavlja se da se radi sistemu "hajmars".

Lukašenko se požalio Putinu 

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je na sastanku u Moskvi da se u Belorusiju preko Rusije neprekidno sliva oružje iz Ukrajine.

Rojters: Si Đinping spreman da razgovara sa Zelenskim

Si Đinping je spreman da razgovara telefonom sa Zelenskim. Izabraće pravi trenutak za to, prenosi Rojters, pozivajući se na francuske diplomatske izvore.

UKRAJINA ŠOKIRALA PLANETU! SPREMNI NA PREGOVORE, EVO I KADA!

Foto: Reuters/AP/Printscreen/Fotomontaža

Rusi zauzeli železničku stanicu u Artjomovsku

 

Ruske jedinice su zauzele železničku stanicu u Artjomovsku, neprijatelj je morao da se povuče, rekao je Jan Gagin, savetnik vršioca dužnosti lidera DNR televiziji "Rusija 1".

„Praktično ceo grad je u rukama naše vojske. Najvažnije je da su naše snage odavno oslobodile industrijsku zonu AZOM – ovo je bila poslednja teška tačka. Posle toga je zauzeta i stanica Bahmut-1.  Nakon toga, neprijatelj je morao donekle haotično da se povuče na loše pripremljenu liniju“, rekao je on.

 

 

Gagin je procenio nenadoknadive gubitke ukrajinskih trupa u Artjomovsku na 15-20 hiljada ljudi.

Ruske snage su već očistile centar Artjomovska od Oružanih snaga Ukrajine. Glavne borbe se vode na zapadu i u blizini železnice, prenosi reporter Izvestija Dmitrij Astrahan.

- Nije bilo lako doći do centra Artjomovska – odmah nakon lavirinata privatnih kuća, počinju višespratnice, u čijim stanovima su ukrajinski nacionalisti opremili svoje vatrene tačke - javio je reporter.

Ruska vojska najčešće ima posla sa stranim plaćenicima i obučenim nacionalistima.
 

PUTINU PREKIPELO, HITNO NAREDIO VOJSCI - ODBACITE IH!

Foto: AP/Photo

(VIDEO) Rusi objavili neverovatne podatke o uništavanju američkih haubica

Dronovi „Izdeljie-51/52“, poznatiji i kao „Lanceti“, odgovorni su za skoro polovinu uništenih zapadnih haubica u Ukrajini, rekao je dobro informisan izvor iz ruske vojske za RIA Novosti.

 

U Brjanskoj oblasti sprečen upad ukrajinskih diverzanata

U Brjanskoj oblasti je sprečen pokušaj upada 20 ukrajinskih diverzanata na teritoriju Rusije u rejonu sela Slučovsk u Pogarskom okrugu, napisao je na Telegramu gubernator Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz.
 

Eksplozije i sirene na istoku!

Ukrajinski portal "Strana" javlja da su u Kupjansku, Harkovska oblast, odjeknule eksplozije.
Pre eksplozija bila je proglašena vazdušna opasnost. Eksplozije su se čule i u Sumskoj oblasti.

 

Iz Belorusije poletela tri MiG-31K!

"Prema našim podacima, avioni MiG-31K ruskog vazduhoplovstva trenutno polaze iz Belorusije“, saopštila je ukrajinska posmatračka grupa.

 

Dejstva ruskog bataljona Sparta u Donbasu, na meti rovovi ukrajinskih snaga:

 

 

 

 

Neviđen udar, Rusi spremili odgovor!

Kijev, uz pomoć stručnjaka iz jednog broja stranih zemalja, pokušava da omete rad ruskih civilnih satelita, Moskva ima pravo da odgovori, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusi tvrde: Centar Bahmuta očišćen


Ruske snage su već očistile centar Bahmuta od Oružanih snaga Ukrajine. Glavne borbe se vode na zapadu i u blizini železnice, prenosi reporter Izvestija Dmitrij Astrahan.

- Nije bilo lako doći do centra Bahmuta – odmah nakon lavirinata privatnih kuća, počinju višespratnice, u čijim stanovima su ukrajinski nacionalisti opremili svoje vatrene tačke - javio je reporter.

Ruska artiljerija osujetila planove Ukrajinaca

Ruska artiljerija osujetila je tri pokušaja rotacije ukrajinskih jedinica u pravcu Kupjanska, rekao je Sputnjiku pukovnik Sergej Zibinski, načelnik pres-centra grupe "Zapad".

- U toku dana, u pravcu Kupjanska, vojnici grupe Zapad otkrili su i uništili tri neprijateljske diverzantsko-izviđačke grupe iz sastava 14. i 92. posebne mehanizovane brigade i 103. brigade teritorijalne odbrane, a artiljerijskom vatrom su osujetili i tri pokušaja rotacije jedinice Oružanih snaga Ukrajine u području naselja Dvurečno, Sinkovka, Stelmahovka - rekao je oficir.

Pored toga, u oblasti Novoselovsko i Stelmahovke, specijalne jednice su otkrile i uništile tri neprijateljska skloništa, koristeći samohodni minobacač 2S4 Tulipan.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 15 militanata, zaključio je Zibinski.
 

Zelenski: Moguće povlačenje iz Bahmuta!

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

 

Gađan Melitopolj, PVO oborila sve projektile

Ukrajinske trupe ispalile su rakete HIMARS na Melitopolj, svih šest projektila je oborila protivvazdušna odbrana, nema štete i žrtava, saopštile su službe za vanredne situacije Zaporoške oblasti.

"U 02.03 (po moskovskom vremenu) 6. aprila teroristički režim u Kijevu pokušao je da izvrši raketni napad na uspavani mirni grad Melitopolj. Ruska protivvazdušna odbrana je radila. Svih šest projektila HIMARS je oboreno“, navodi se u izveštaju.

Prema preliminarnim informacijama, materijalne štete i povređenih nema.

 

Rezime Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine ujutru 6. aprila:

Bahmut, Avdejevka i Marinka ostaju u epicentru neprijateljstava. Tokom proteklog dana odbijeno je više od 60 neprijateljskih napada. Na pravcu Liman - u oblastima Nevskog i Serebrjanskog šumarije. U pravcu Bahmuta - u oblasti naselja Bogdanovka i Ivanovskoe, pored toga, nastavlja se juriš na sam Bahmut. Na avdejevskom i marijinskom pravcu - u oblastima Novokalinovoje, Avdejevka i Marinka.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 1 godinu

Opet ruska vesela matematika, "unisteno preko 100 stranih haubica", unistenoje 23 NATO haubice i to ne od pocetka godine, nego od septembra prosle godine do sada, isto taka unisteno je i 134 makete, od toga dronovima lancet unisteno je 56 maketa, to su prave brojke a ne "vesela matematiks" sta je daju zvanicne ruske vlasti, uostalom njihovi bligeri pisu oravu idtinu koja se mnogo razlikuje od zvanicnih brojki....

SPREMA LI SE TO UJEDINJENJE POLJSKE I UKRAJINE?! Poruka Zelenskog da neće biti granica između Kijeva i Varšave digla na noge RUSIJU, NEMAČKU, MAĐARSKU, RUMUNIJU?!
Planeta

SPREMA LI SE TO UJEDINJENJE POLJSKE I UKRAJINE?! Poruka Zelenskog da neće biti granica između Kijeva i Varšave digla na noge RUSIJU, NEMAČKU, MAĐARSKU, RUMUNIJU?!

Granica između Poljske i Ukrajine u budućnosti neće postojati, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski tokom posete Poljskoj. Ova poruka digla je na noge Rusiju, ali i Mađarsku, Rumuniju! Zašto? Pa, zato što sve ove države smatraju da su današnjoj Ukrajini neopravdano pripojene neke njihove teritorije - Galicija, Besarabija na primer!

06.04.2023

17:30

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija