• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/skynews

06.04.2023

10:49

REŠEN DA SRUŠI PLANOVE BAJDENA! Kenedi ulazi u TRKU za predsednika, ANTIVAKSER iz poznate porodice ima SVE VEĆU podršku među Amerikancima!

Reuters

Vesti

REŠEN DA SRUŠI PLANOVE BAJDENA! Kenedi ulazi u TRKU za predsednika, ANTIVAKSER iz poznate porodice ima SVE VEĆU podršku među Amerikancima!

Podeli vest

Demokrata Robert F. Kenedi Džunior, aktivista protiv vakcina i potomak jedne od najpoznatijih političkih porodica u SAD, kandidovao se u trci za predsednika na izborima 2024. godine.

Kenedi je u sredu podneo izjavu o kandidaturi Federalnoj izbornoj komisiji i na taj način izazvao aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena za nominaciju demokrata, objavio je AP.

Kenedi (69), nećak američkog predsednika Džona F. Kenedija i sin njegovog ubijenog brata Roberta F. Kenedija, nekada je bio autor bestselera i advokat za životnu sredinu.

Kenedi je, međutim, pre više od 15 godina, postao jedan od vodećih glasova u pokretu protiv vakcinacije, tvrdeći da vakcine nisu bezbedne. Stručnjaci za javno zdravlje, pa čak i članovi njegove porodice, opisali su njegov rad kao obmanjujući i opasan, objavila je američka agencija.

Kenedi je dugo bio uključen u pokret protiv vakcina, ali su se napori intenzivirali nakon pandemije i razvoja vakcina protiv korone. On je jedan od vodećih američkih aktivista protiv vakcine, a njegova popularnost naglo je skočila na početku pandemije COVID-19.

Kenedijeva dobrotvorna organizacija protiv vakcina, Children's Health Defense, napredovala je tokom pandemije, a prihodi su se više nego udvostručili u 2020. godini na 6,8 miliona dolara, prema podnescima podnetim regulatornim organima za dobrotvorne organizacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija