• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

06.04.2023

19:33

KLJUČA! KIJEV GOMILA TENKOVE, PUTIN NAREDIO VOJSCI DA UKRAJINCE POTERAJU 70 KILOMETARA OD DONBASA! April bi mogao odlučiti rat...

Reuters/AP/Printscreen Youtube

Vesti

KLJUČA! KIJEV GOMILA TENKOVE, PUTIN NAREDIO VOJSCI DA UKRAJINCE POTERAJU 70 KILOMETARA OD DONBASA! April bi mogao odlučiti rat...

Podeli vest

Nije slučajno što se na internetu redovno pojavljuju snimci sa gomilanjem vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine u zoni fronta.

Takva propaganda, koju emituje sada Ukrajina je puna informativna i psihološka operacija kijevskog režima. Do ovog zaključka došao je ratni dopisnik RIA Novosti Aleksandar Harčenko.

Na njegovom Telegram kanalu mogu se videti video-snimci koji prikazuju oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine, a takođe je objasnio šta tačno znači ovakav pristup neprijateljske strane.

Aleksandar Harčenko je skrenuo pažnju da se skoro svakodnevno na mreži pojavljuju video snimci na kojima se vidi velika gomila teške vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinski militanti zapravo snimaju pripreme za neprijateljstva.

Ne radi se o slučajnom snimku pronađenom na internetu, već o dobro osmišljenoj informativnoj operaciji koju je kijevski režim pripremio zajedno sa vojnim stručnjacima NATO-a i zapadnih zemalja.

- Napad je počeo! Ovo je deo obimne informaciono-psihološke operacije. Sada naši protivnici pokušavaju da shvate brzinu reakcije ruske komande na pretnje koje se pojavljuju. Procenjuje se brzina kretanja i broj rezervi koje se prebacuju na liniju fronta da bi se sprečio eventualni prodor. Takva propaganda je prožeta samoubilačkim napadima - objasnio je stručnjak.

Prema rečima ratnog izveštača, pojavljivanje klastera oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine na mreži samo je prvi čin ofanzive koju je pripremio kijevski režim. Reč je o izvođenju određenih informativnih akcija, uz pomoć kojih ukrajinska vojska pokušava da shvati kako tačno treba da deluje dalje.

Istovremeno, Jan Gagin, vojni savetnik predsednik Donjecke Republike Denisa Pušiljina, tvrdi da je Ukrajinska armija tokom dosadašnjih borbi za Bahmut (Artjomovsk) imala više do 20.000 poginulih, rekao je .

Dodatno je precizirao: „Između 15.000 i 20.000 ukrajinskih vojnika zauvek je „sahranjeno i ostavljeno da leži u Artjomovsku od strane Oružanih snaga Ukrajine".

Gagin se ovako oglasio nakon što je deo ukrajinskih snaga zapadni centar grada da bi izbegao opkoljavanje.

Pušiljina je, inače, primio predsednik RF Vladimir Putin koji je po završetku razgovora objavio da cilj ruske vojske mora biti što skorije potpuno onemogućavanje ukrajinskog granatiranja Donbasa.

- Oružane snage Ukrajine treba toliko odbaciti od granica Donbasa da granatiranje postane nemoguće - jasan je bio Putin.

Ovo faktički znači da front mora biti pomeren na zapad bar 50-70 kilometara, a ako je ruski lider imao u vidu i raketne mogućnosti Kijeva - onda i celih 150 kilometara.

Pušiljin je rekao Putinu da je DNR dobila ojačani sistem PVO i da se ukrajinsko granatiranje smanjilo za polovinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!
Fudbal

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!

Fudbalski klub Pariz Sen Žermen užurbano traži zamenu za Kilijana Mbapea, koji je napustio ekipu i uskoro će postati novi član madridskog Reala. Kako navode specijalizovani fudbalski sajtovi, umesto reprezentativca Francuske na "Park Prinčeva" stiže gruzijski napadač iz redova Napolija, Kviča Kvarackelija.

01.06.2024

16:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00