• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2023

15:00

TAJVAN ŽESTOKO DOČEKAO KINEZE! Opasno sučeljavanje BRODOVA na sredini moreuza, Peking uključio dodatne VAZDUŠNE SNAGE!

Fotoilustracija

Vesti

TAJVAN ŽESTOKO DOČEKAO KINEZE! Opasno sučeljavanje BRODOVA na sredini moreuza, Peking uključio dodatne VAZDUŠNE SNAGE!

Podeli vest

Gotovo 20 vojnih brodova - oko 10 kineskih i 10 tajvanskih - sučeljeni su u blizini srednje linije Tajvanskog moreuza, izjavio je danas za Rojters neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

Kina je danas, u okviru trodnevnih vojnih vežbi, izvela simulirane napade na stranu vojsku u blizini jugozapadne obale Tajvana, rekao je taj izvor.

Kinesko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je kineska avijacija uključila dodatne avione u vojne vežbe u blizini Tajvanskog moreuza.

Ministarstvo odbrane u Tajpeju saopštilo je da Tajvan prati aktivnosti kineskih raketnih snaga i da tajvanske jedinice PVO održavaju visok stepen budnosti, prenosi Rojters.

Kako je navedeno, u subotu je 71 kineski avion i devet brodova prešlo preko središnje linije Tajvanskog moreuza.

Kineska ratna mornarica takođe je počela trodnevne vojne vežbe u Tajvanskom moreuzu, koje Peking naziva upozorenjem snagama na Tajvanu koje se zalažu za nezavisnost. 

Peking je planirao vojne vežbe severno, južno i istočno od Tajvana, nakon što se tajvanska predsednica Cai Ing-ven sastala u četvrtak sa predsednikom Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevinom Makartijem u Kaliforniji, što je Kina, koja Tajvan smatra svojom teritorijom, snažno osudila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 1 godinu

Ameri 'e navesti Tajvan da bude druga Ukrajina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petar Petković pravo u metu: Kurti nije smeo za pregovarački sto, a Svečlja se boji i plakata s likom Aleksandra Vučića!
Politika

Petar Petković pravo u metu: Kurti nije smeo za pregovarački sto, a Svečlja se boji i plakata s likom Aleksandra Vučića!

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković oglasio se putem plaftorme X i izneo jasan stav u vezi sa izjavama tzv. kosovskog ministra policije - Dželjalja Svečlje, koji je povodom plakata na severu Kosova sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića uz poruku "vrhovni komandante čekamo te", zapretio da će Vučić, ukoliko dođe na Kosovo bez prethodnog zahteva – biti uhapšen.

30.06.2024

16:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija