• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

09.04.2023

18:45

RITER I MEKGREGOR JASNI, ZAUSTAVITE POKOLJ! Kijev je izgubio 300.000 boraca, a finansiranje Zelenskog uništiće SAD! IMA LI KO DA IH ČUJE?!

Reuters

Vesti

RITER I MEKGREGOR JASNI, ZAUSTAVITE POKOLJ! Kijev je izgubio 300.000 boraca, a finansiranje Zelenskog uništiće SAD! IMA LI KO DA IH ČUJE?!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 330.000 vojnika, rekao je penzionisani major i obaveštajac američkih marinaca Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal "Ju-ES Tur of Djuti". Istovremeno, bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor upozorava da dalje finansiranje ukrajinskog sukoba može biti propast za Sjedinjene Države!

Riter tvrdi da Kijev uporno pokušava da umanji svoje gubitke, ali istina je da su oni drastično veći od zvaničnik brojki.

On je dodao i da oni verovatno prelaze 330.000 poginulih i povređenih vojnika.

-Teško je reći sa sigurnošću, ali je načelnik Generalštaba vojske Ukrajine general Valerij Zalužnij u razgovoru sa svojim američkim kolegom Markom Milijem rekao da je poginulo 250.000 vojnika. Oko 83.000 je nestalo, od kojih je oko 60.000 najverovatnije mrtvo. To znači da je ukupan broj poginulih oko 315.000 - jasan je Riter.

On je dodao i da te brojke odgovaraju onima sa kojima on raspolaže.

S druge strane, u članku koji je napisao za The American Conservative, bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor upozorio je da dalje finansiranje ukrajinskog sukoba može biti propast za Sjedinjene Države.
         
- Amerikanci će platiti veliku cenu za želju Vašingtona da svim sredstvima i mogućnostima podržava poraženu ukrajinsku vladu.
         
Mekgregor je izrazio uverenje da je svakom političaru koji se zalaže za nastavak rata protiv Rusije potrebna psihijatrijska pomoć.
         
- Ako Amerikanci sada ne budu tražili promenu vektora spoljne politike, svoje živote i prihode će staviti pod kontrolu vašingtonske elite, koja troši novac na opasan proksi rat protiv Rusije - naglasio je on.

Vladimir Rogov, lider zaporoškog pokreta „Zajedno sa Rusijom", izjavio je da plan za azovsku ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine  zapravo "crtaju zapadne zemlje".

Prema Rogovu, armije Velike Britanije i SAD razradile su Kijevu plan prolećne ofanzive, a ukrajinskim vojnicima je namenjena uloga izvršilaca.

Kadirov: "Eliminisane velike grupe Ukrajinaca u Lugansku"!

Foto: Printscreen/Telegram/Ramzan Kadirov

Čečenski lider Ramzan Kadirov izvestio je o eliminaciji velike grupe ukrajinskih trupa između mesta Kremennaja i Belogorovka u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), uz zarobljeni broj Ukrajinaca.
- Jedinica specijalnih snaga Ahmat i borci 4. brigade 2. armijskog korpusa kojom je komandovao dragi brat Apti Alaudinov izveli su briljantnu specijalnu operaciju između mesta Kremennaja i Belogorovka. Kao rezultat toga, naši borci su eliminisali veliku neprijateljsku grupu, zarobivši brojne ukrajinske vojnike - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu u subotu.
Prema Kadirovu, jednom od ratnih zarobljenika, vojniku ukrajinske Nacionalne garde Maksimu Nikajenku, promrzla su stopala i ruski lekari su mu ukazali kvalitetnu medicinsku pomoć koji su ga „postavili na noge".
- Do sada su borci iz jedinice specijalnih snaga Ahmat zajedno sa 2. armijskim korpusom i Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije bili veoma efikasni u izvođenju ciljanih specijalnih operacija, omogućavajući proširenje fonda zarobljenika i eliminisanje fašističko-NATO pretnje - podvukao je čečenski lider, prenelga je agencija TASS.


 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija