• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

11.04.2023

08:50

(VIDEO) APOKALIPTIČNE SCENE U RUSIJI! Snažna erupcija vulkana, oblak PEPELA visok 10 KILOMETARA prekrio naseljena mesta!

Tanjug/AP/Printscreen twitter

Vesti

(VIDEO) APOKALIPTIČNE SCENE U RUSIJI! Snažna erupcija vulkana, oblak PEPELA visok 10 KILOMETARA prekrio naseljena mesta!

Podeli vest

Erupcija vulkana Šiveluč na polustrvu Kamčatka izbacila je oblak pepela visok 10 kilometara, što predstavlja povećanu pretnju vazdušnom saobraćaju, rekao je tim za odgovor na vulkansku erupciju Kamčatke (KVERT).

Tim je izdao crveno obaveštenje napominjući da "veliki oblak pepela" putuje zapadno od vulkana i da bi do eksplozije uz izbacivanje pepela do 15 kilometara visine moglo doći bilo kada.

- Tekuća aktivnost mogla bi da utiče na međunarodne letove i avione koji lete na nižim visinama - rečeno je.

Oblak se proširio na sela udaljena više od 70 km

Lokalne vlasti zatvorile su škole i naredile stanovnicima obližnjih sela da ostanu u kućama jer oblak pepela može da se raširi desetinama kilometara oko vulkana, rekao je načelnik Ust-Kamčatskog Oleg Bondarenko u objavi na Telegramu.

Jedan od najvećih i najaktivnijih vulkana na Kamčatki, Šiveluč, imao je 60 značajnih erupcija u poslednjih 10.000 godina, a poslednja veća bila je 2007.

Bondarenko je rekao da je vulkan eruptirao u 6:31 ujutro po lokalnom vremenu i da se oblak proširio na sela udaljena više od 70 kilometara.

- Stanovnicima se savetuje da ostanu u kućama i izbegavaju nepotrebna putovanja - naglasio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija