• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

13.04.2023

09:20

(VIDEO) BAJDEN ODGURNUO SUNAKA NA AERODROMU, SVE JE SNIMLJENO! Novi skandal američkog predsednika, britanski tabloidi besni: Ovo je uvredljiv gest!

Printskrin Youtube/BBC

Vesti

(VIDEO) BAJDEN ODGURNUO SUNAKA NA AERODROMU, SVE JE SNIMLJENO! Novi skandal američkog predsednika, britanski tabloidi besni: Ovo je uvredljiv gest!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden pokazao je nepoštovanje prema britanskom premijeru Rišiju Sunaku, kada se sastao sa američkim liderom na vojnom aerodromu u blizini Belfasta, izveštava Dejli mejl.


"Američki predsednik je odmah po sletanju hladno pozdravio, a zatim odgurnuo premijera, i mnogi su u tome videli uvredljiv diplomatski gest", primetili su britanski novinari.

Na snimku se vidi kako Bajden, nakon brzog pozdrava sa Sunakom, gura britanskog premijera u stranu kako bi pozdravio kraljevog predstavnika u okrugu Antrim, Dejvida Mekorkela, a zatim zagrlio američku ambasadorku u Velikoj Britaniji Džejn Hartli.

"To je trebalo da bude poseban trenutak za Rišija Sunaka... Ali, premijer je dospeo u nezgodnu situaciju", komentariše britanski list.

Bajden je od utorka u četvorodnevnoj poseti Velikoj Britaniji. Posle sastanka sa Sunakom u sredu u hotelu u Belfastu, Bajden se, kako prenosi Dejli mejl, suočio sa gomilom pitanja novinara, uključujući da li je imao poruku za stranke u Severnoj Irskoj i zašto nije razgovarao o trgovinskom sporazumu dok je bio u poseti Velikoj Britaniji. 

 

 

Međutim, Bajden je kratko odgovorio da je "došao ovde da sluša", povodom obeležavanja 25. godišnjice Sporazuma na Veliki petak, mirovnog sporazuma koji je okončao višedecenijsko sektaško nasilje u Irskoj.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bajurina

pre 1 godinu

Pa vidio dobru ženku pa požurio da je dohvati hahaha jadna amerika na šta je spala

peja kostolac

pre 1 godinu

Pa neće čovek da se druži sa Cigani.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17