• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

15.04.2023

08:01 >> 21:52

PAMETNA BOMBA PALA NA ZAPOROŽJE! RUSI SE SPREMAJU ZA NAPAD SA MORA! Žestoke borbe u Bahmutu! Ukrajina granatirala Kursku oblast! Makron razgovarao sa Zelenskim!

Tanjug/AP

Vesti

PAMETNA BOMBA PALA NA ZAPOROŽJE! RUSI SE SPREMAJU ZA NAPAD SA MORA! Žestoke borbe u Bahmutu! Ukrajina granatirala Kursku oblast! Makron razgovarao sa Zelenskim!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 416.dan.

RUSI NE MOGU DA VERUJU! Ukrajina već troši poslednje rezerve?! "Pogledajte koga šalju na front..."

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

Udar "pametne bombe" na Zaporožje

 

 

DA LI STE SPREMNI NA RUSKU POBEDU?! AMERIČKI OFICIR ŠOKIRAO PLANETU!

Foto: Reuters/AP

 

Uništavanje ukrajinskog tenka u šumi kod Kremene

 

 

(VIDEO) Nešto čudno se dešava na Krimu

Ruske snage kopaju rovove na krimskim plažama i postavljaju artiljeriju, dok je kupačima zabranjeno da prilaze moru.

Najžešće borbe u Bahmutu


U Bahmutu se trenutno vode najžešće bitke za svih 10 godina, izjavio je portparol istočne grupacije ukrajinske vojske Sergej Čerevati.

On je rekao i da ruska vojska nastavlja da usredsređuje sve svoje glavne snage upravo kod ovog grada.

Nešto ranije je jedan drugi ukrajinski vojnik rekao da su u Bahmut dopremljeni graničari iz zapadne Ukrajine sa ciljem da ne dozvole ukrajinskim vojnicima da polože oružje i napuste grad.
 

ŠAMARČINA ZA UKRAJINU! POLJSKA UVELA STROGU ZABRANU!

Foto: Reuters

Makron razgovarao sa Zelenskim

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je na Telegramu saopštio da je razgovarao sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o Makronovoj nedavnoj državničkoj poseti Kini.

Rojters podseća da je Makron tokom posete Kini pozvao kineskog lidera Si Đinpinga da ''utiče'' na Rusiju da bi se zaustavio ratu Ukrajini.

- Rekao sam mu kakva je situacija na frontu, kao i koji su naši naredni potezi u nastojanjima da oslobodimo naše teritorije - napisao je Zelenski na Telegramu i dodao da je ''pohvalio'' nameru Francuske da dodatno ojača podršku Ukrajini na bojnom polju.

Ukrajina granatirala Kursku oblast


Prema rečima šefa regiona Romana Starovoita, granatirano je selo Tetkino u okrugu Gluškovski.

Prema njegovim rečima, od posledica granatiranja zapalili su se stambeni objekat i štala.
 

 

 

CIA analitičar: Ukrajina neće vratiti Krim

Američke vojne zalihe neće pomoći Ukrajini da ostvari vojnu pobedu nad Rusijom, i stoga Vašington mora da razvije plan „B“, izjavio je bivši glavni analitičar CIA za Rusiju, Džordž Bibi.

 

Najvažnije iz brifinga ruske vojske tokom prethodnog dana:

U pravcu Kupjanska likvidirano skoro 40 ukrajinskih vojnika, oklopni transporter i dva automobila;

U pravcu Krasnog Limana likvidirano preko 60 ukrajinskih vojnika;

Na području Artjomovska nastavljaju se najžešće borbe, odredi „Vagnera“ uspešno se probijaju napred, zauzeli su dva gradska kvarta;

Kijev je na području Donjecka izgubio preko 315 vojnika i plaćenika;

Preostale jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Artjomovsku prilikom povlačenja ciljano uništavaju infrastrukturne objekte i stambene objekte kako bi otežale probijanje Oružanih snaga Rusije;

U pravcu Hersona likvidirano skoro 15 neprijateljskih vojnika i uništene 3 samohodne haubice „gvozdika“,

Na području grada Slavjanska u DNR uništeno skladište goriva i maziva Oružanih snaga Ukrajine.
 

Ministarstvo odbrane Rusije: Vagner zauzeo još dva bloka u Bahmutu


Borci Vagnera zauzeli su još dve oblasti ukrajinskog grada Bahmuta, odnosno, kako ga u Moskvi nazivaju, Artjomovska, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane. Rojters prenosi da nije bilo načina da se proveri istinitost te tvrdnje.

Ranije je agencija prenela da su ukrajinske trupe bile prinuđene da se povuku sa određenih teritorija u Bahmutu, pošto je Rusija pokrenula ponovni napad uz intenzivnu artiljerijsku vatru u protekla dva dana.
 

 

VOĐA VAGNERA TRAŽI KRAJ RATA!

 

Šmigalj: Kontraofanziva uskoro!

Ukrajinski premijer Denis Šmigalj izjavio je da će kontraofanziva ukrajinske vojske početi uskoro i da Kijev ima punu podršku Vašingtona.

 

Osmoro stradalo u napadu na Slavljansk

U ruskom bombardovanju Slavjanska, grada u delu Donjecke oblasti pod kontrolom Ukrajine, 45 kilometara severozapadno od Bahmuta, poginulo je najmanje osam osoba, a dvadeset jedna je povređena.

 

 

Komandant plaćenika ubijen u Bahmutu

U Bahmutu je poginuo komandant voda Međunarodne legije oružanih snaga Ukrajine Mihal Zurek, javila je poljska agencija PAP.

"U Bahmutu je teško ranjen u glavu, preminuo je 25. marta u bolnici u Dnjepropetrovsku, mesec dana pre povratka kući", navodi se u izveštaju.

Agencija navodi da je 45-godišnji plaćenik sahranjen u petak u selu Bralin u okrugu Kempnenski u Poljskoj. Poslednjem ispraćaju su prisustvovali predstavnici lokalnih vlasti, kao i delegacija poljske vojske. Ukrajinska zastava je položena na kovčeg Poljaka. Iza Žureka je ostalo četvoro dece: tri ćerke i sin.

 

 

Uništena skladišta municije

Ruske artiljerijske jedinice uništile su dva ukrajinska skladišta municije i haubicu D-20 na području sela Lozova u Harkovskoj oblasti. Oni su koristili sisteme "Grad" i haubice "Msta-S".

Likvidirani diverzanti

Ruske snage likvidirale su na delu fronta ka Kupjansku tri ukrajinske diverzione grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Ja ne znam sa kim rusi ratuju jer po Informeru i ruskom ministarstvu obmane svi ukrajinski vojnici su ubijeni prije 5 mjeseci a sva tehnika uništena prije 7 mjeseci :D pa kako to onda da rusi ne mogu zauzeti bahmut već 11 mjeseci :D ako Ukrajinci imaju tolike gubitke onda računajte minimalno 3 puta veće gubitke imaju rusi jer nisu napravili ništa :D

Vasilije

pre 1 godinu

Odakle "strani placenici" u Bahmutu to samo rusi znaju, zato sto se strani dobrovoljci nalaze kod Avdivke i Marinke ( izgleda opet "izmisljotina" za dizanje morala). U gradu je samo 93. mehanizovana brigada i 40. samostalni teritorijalni bataljon, druge 4 brigade brane puteve prema Bahmutu. U Bahmutu stanje za sada nepromenjeno rusi drze 76% grada ( ne 80%, malo se hvale) a ukrajinci 24%. Ruski napadi severozapadno, na potezu Hromove-Bogdanivka-Grigorivka kojima ide cesta za Casiv Jar, i jugozapadno, na potezu Ivanivske-Stupocki-Predtecine kroz koji ide put iz Bahmuta prema pozadini i gradu Kostjantinivka ne postizu nikave uspehe i ti putevi snadbevanja su jos u rukama ukrajinaca. U gradu linija se nalazi na zeleznickoj pruzi koja ide sever-jug kroz grad gde se vode teske borbe za zeleznicku stanicu i silos koji prelaze iz ruke u ruku po nekoliko puta na dan. Rusi su odbaceni i sa ulice Cajkovskog tako da su ukrajinci povratili nazad 3 stambena bloka. Ukrajinska taktika u Bahamuti sada se svodi se na to da na manje grupe rusa koja izvrse prodor ukrajinci odma izvrse protivnapad, a za vece grupe da ih puste da zauzmu zgradu a onada istu dizu u vazduh zajedno sa rusima unutra. Najnovija saznanja ( procurelo iz FSB-a) su da je od ruskih Specnatz jedinica posle proslogodisnjih borbi preostalo jako malo ljudi, jedinice su unistene skoro 90% zato sto su nepravilno koriscene u pocetnim fazama napada na Ukrajinu, a po ruskom pravilu obuka za Spetcnatz traje 4 godine tako da ce popuna tih jedinica jako dugo da traje.

Čarapan

pre 1 godinu

Vašington će doći glave Ukrajni ,uostalom kao i dosad svakoj zemlji kojoj je bio sponzor.

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija