• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

17.04.2023

00:15

U Rusiji će po prvi put početi da se proizvodi lek za lečenje multiple skelroze

Shutterstock

Vesti

U Rusiji će po prvi put početi da se proizvodi lek za lečenje multiple skelroze

Podeli vest

Prvi ruski lek za lečenje multiple skleroze počeće da se proizvodi u Moskvi, navodi se na sajtu gradonačelnika prestonice.

- Biotehnološka kompanija će pokrenuti proizvodnju prvog ruskog originalnog leka za lečenje multiple skleroze na lokaciji Alabuševo Moskovske posebne ekonomske zone (SEZ) Tehnopolis - navodi se u publikaciji, citirajući zamenika gradonačelnika za ekonomsku politiku i imovinu i zemljište. Relations Vladimir Iefimov .

Multipla skleroza je autoimuna bolest koja zahvata omotač nervnih vlakana, što može dovesti do poremećene motoričke aktivnosti i potpune paralize. Da bi usporili napredovanje bolesti, pacijenti uzimaju doživotne lekove koji menjaju njen tok.

Ranije je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin najavio da će nove kompanije Tehnopolis Moskva SEZ uložiti skoro 50 milijardi rubalja u razvoj proizvodnje. Prema njegovim rečima, ova preduzeća rade i u oblasti farmacije i proizvode medicinsku opremu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Opet kasnite sa prvoaprilskom šalom :D rusi bježe na zapad da se liječe od MS-a jer u rusiji nema nikakvog tretmana. opet mokri snovi srpsko-ruske zajednice koja živi u nekim specijalnim iluzijama :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija