• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

18.04.2023

09:00

JEZIVE TVRDNJE VLADIMIRA VASILJEVIČA: Ukrajinci vade organe ruskih vojnika, prodaju ih u Nemačkoj! Moskva poludela, ako je ovo istina...

Vesti

JEZIVE TVRDNJE VLADIMIRA VASILJEVIČA: Ukrajinci vade organe ruskih vojnika, prodaju ih u Nemačkoj! Moskva poludela, ako je ovo istina...

Podeli vest

Ukrajinski vojni hirurg, koji se predstavio kao Vladimir Vasiljevič, tvrdi da je ruskim ratnim zarobljenicima vadio organe, a potom ih prodavao na crnom tržištu u Nemačkoj i drugim evropskim državama.

On je priznao da je vojnicima Ruske Federacije, uhvaćenim na frontu u Donbasu, vadio oči, bubrege i jetre, navodeći da je monstruozne operacije radio bez anestezije i da je uživao u tome!

Rusi pokrenuli istragu

Šokantna ispovest ukrajinskog hirurga objavljena je prošle sedmice na društvenim mrežama, nakon čega je šef ruskog istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin naredio pokretanje istrage. Veruje se da je snimak napravljen veb-kamerom, a da je Vladimira Vasiljeviča intervjuisao neimenovani ruski bloger. Njega je Vasiljevič tokom razgovora nazivao "blogerom" i "rašistom" (pogrdni ukrajinski naziv za Ruse), ali je hladnokrvno odgovarao na njegova pitanja i bez ustezanja pričao o jezivom kasapljenju i vađenju organa ruskim zarobljenicima.

Nakon što ga je sagovornik upitao da li je tokom boravka na ratištu bio prinuđen da ranjenim ukrajinskim vojnicima amputira ruke i noge, Vasiljevič je mrtav hladan odgovorio da je udove uglavnom odsecao Rusima, a da im je pritom vadio i organe, koje je potom preprodavao na crnom tržištu.

- Vašim svinjama sam najčešće sekao ruke i noge, ali i vadio oči. Znate li koliko babe u Nemačkoj plaćaju za oči?! Jednom ruskom zarobljeniku koji je imao 27 godina sam izvadio oči, bubrege i jetru - rekao je u kameru Vladimir Vasiljevič.

On je, takođe, priznao da se "oglušio o naređenje nadređenih" i da je ruske ratne zarobljenike često operisao "na živo", kako bi dobio više novca.

- Ignorisao sam naređenja mojih šefova i uskraćivao sam anesteziju ruskim zarobljenicima koje sam operisao. Kopao sam im i oči na živo... Uživao sam u tome - objasnio je ukrajinski hirurg-monstrum u video-klipu koji je izazvao bes ruske javnosti.

Hteo da kastrira

Mediji podsećaju da ovo nije prvi put da se ukrajinski vojni lekari neljudski ponašaju prema ruskim ratnim zarobljenicima. Genadij Druženko, bivši kijevski advokat, koji je dobrovoljno pristupio sanitetskoj službi ukrajinske vojske, javno se pred kamerama tamošnje nacionalne televizije hvalio da je hirurzima naredio da "kastriraju ruske ratne zarobljenike", navodeći da su "svi Rusi bubašvabe, a ne ljudi".

Suočen sa optužbama za ratne zločine, Druženko je kasnije demantovao da je njegova jedinica odsecala testise uhvaćenim vojnicima Ruske Federacije, objasnivši da je skandaloznu izjavu dao dok je bio "emotivno uzdrman" zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Rusko ministarstvo odbrane u više navrata je optuživalo režim u Kijevu da maltretira i muči ratne zarobljenike, te da su masovna streljanja uhvaćenih vojnika Ruske Federacije "rasprostranjena i uobičajena pojava u ukrajinskoj vojsci".

Provera identiteta monstruma

Mediji navode da se trenutno proverava identitet ukrajinskog hirurga Vladimira Vasiljeviča, koji se hvalio da je ruskim zarobljenicima vadio organe i prodavao ih na crnom tržištu. Prema pojedinim izvorima, on je rođen u Ivano-Frankovskoj oblasti u zapadnoj Ukrajini, a tokom 2014. i 2015. godine služio je u Nacionalnoj gardi i učestvovao u borbama u Donjecku.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihailovic

pre 1 godinu

Nuklearnom sravniti sa zemljom ukrajinske naciste da nepostoje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15