• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/newsweek

19.04.2023

11:06

SVET U ČUDU - ŠTA JE SA PUTINOM?! Nova fotografija ruskog lidera obišla planetu! "Pogledajte mu vrat..."

Reuters

Vesti

SVET U ČUDU - ŠTA JE SA PUTINOM?! Nova fotografija ruskog lidera obišla planetu! "Pogledajte mu vrat..."

Podeli vest

Vladimir Putin se pojavio na uskršnjem bogosluženju sa specifičnim belegom na vratu, piše Njuzvik.

Pojavljivanje Vladimira Putina na uskršnjem bogosluženju sa tragom na vratu koji izgleda kao ožiljak dovelo je do novih spekulacija da je on ozbiljno bolestan. Mnogi ljudi su poslednjih meseci izneli teorije o zdravlju ruskog predsednika, uključujući tvrdnje da ima rak, Parkinsonovu bolest ili oboje. Kremlj je više puta insistirao da je on dobrog zdravlja.

Glasine su se uzburkale nakon što je Putin snimljen i fotografisan na pravoslavnoj vaskršnjoj službi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u ruskoj prestonici u nedelju. Ukrajinski informativni list Dialog.ua preneo je kako je fotografija koju je snimila novinska agencija Tass pokazala "čudan trag” na njegovom vratu, "nalik na veliki ožiljak”.

Dijalog je rekao da je ukrajinski novinar Denis Kazanski skrenuo pažnju na fotografiju, pored koje je napisao "šta je sa Volodjom?"

- Mislim da sam shvatio odakle je Z - dodao je Kazanski, sugerišući da je ožiljak u obliku slova koje je postalo simbol Putinove invazije na Ukrajinu. 

 

 

U međuvremenu, ukrajinski političar Aleksij Gončarenko dodao je spekulacije video-postom na svom kanalu na Jutjubu u ponedeljak u kojem je rekao da je Putinova poseta vaskršnjoj službi u Moskvi značila da se "razgovor o njegovom zdravlju rasplamsao s novom snagom“.

- Juče nije izgledao dobro u crkvi. Teško se kretao. A na fotografijama mu se jasno vidi ožiljak na vratu. Najverovatnije je bio podvrgnut nekoj vrsti medicinskog zahvata. Ne znam šta su tamo radili. Možda su uradili neku vrstu veštačke ventilacije pluća ili nešto drugo - rekao je Gončarenko govoreći na ruskom.

Glasine nakon posete Hersonu

Glasine o Putinovom zdravlju takođe su usledile nakon neizvesnosti oko objave Kremlja da je ruski predsednik posetio okupirane ukrajinske teritorije Herson i Lugansk. Iako u Kremlju nisu rekli kada je tačno došlo do putovanja, ruski lider je poželeo vojnicima srećan Uskrs, koji su pravoslavni hrišćani obeležili u nedelju.

Međutim, nezavisni istraživački medij Agentstvo kaže da je analiza snimka pokazala da je Putinova poseta možda održana pre nedelje.

- Uskrs je sada, zar ne - čulo se kako Putin govori u ranijoj verziji video snimka koji je objavila agencija.

Foto: Tanjug/AP

Rečeno je da je Kremlj brzo uklonio i ponovo postavio snimak, pri čemu je uklonjena reč "dolazi“. Na pitanje o neskladu, Putinov portparol Dmitrij Peskov je rekao da je Putinova poseta održana u ponedeljak i da je njegov komentar "samo greška“.

- Vaskrs se slavi 40 dana - rekao je Peskov, kritikujući kako su neki mediji "skočili na ovu frazu i odmah počeli da iznose hipoteze o stvarima koje se nisu desile“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 1 godinu

Ма само се ви душебрижници надајте!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija