• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/strana.ua

19.04.2023

17:46

UKRAJINSKI JURIŠ NA BAHMUT I AVDEJEVKU! Zemenica ministra odbrane Ukrajine: Kontraofanzivna dejstva se odvijaju na istoku zemlje

Tanjug/AP

Vesti

UKRAJINSKI JURIŠ NA BAHMUT I AVDEJEVKU! Zemenica ministra odbrane Ukrajine: Kontraofanzivna dejstva se odvijaju na istoku zemlje

Podeli vest

Na istoku Ukrajine se već odvijaju kontraofanzivne operacije Oružanih snaga Ukrajine.

Aktivne jurišne operacije u Bahmutu, Marinki na Avdejevskom, Limanskom pravcima fronta takođe se mogu smatrati elementom kontraofanzive.

Ovo je izjavila zamenica ministra odbrane Ana Maljar u eteru teletona.

- Priprema Oružanih snaga Ukrajine i razne akcije defanzivnog i ofanzivnog karaktera su u stalnom toku. Kontraofanzivna dejstva se sada odvijaju i na istoku - rekla je ona.

Malar je pozvao „da se kontraofanziva javno ne svodi samo na neku vrstu aktivnih ofanzivnih akcija“.

- Zbog toga je netačno usko govoriti o kontraofanzivi. To je ogroman niz akcija i mera koje sprovode Oružane snage Ukrajine. To je, pre svega, priprema ljudi za niz akcija - i defanzivnih. i uvredljivo - rekla je ona.

Podsetimo, ruski telegram kanali javljaju da su Oružane snage Ukrajine poslednjih dana pokušale ofanzivu kod Vuhledara u Donjeckoj oblasti i kod Orehova  u Zaporožju. Ukrajina nije potvrdila ovu informaciju.

Ranije je britanski ministar odbrane Volas rekao da  veruje u uspeh ukrajinske kontraofanzive, ali ne u kraj rata pre kraja godine .

Rat u Ukrajini traje već 420 dana. Vesti od 19. aprila pratimo na našem onlajn .

Ranije smo sumirali rezultate 419. dana rata . Borbe za Bahmut se nastavljaju. Neprijatelj po svaku cenu pokušava da zauzme grad. Takođe, Ruska Federacija je juče udarila u centar Hersona, gde je jedna osoba poginula, a sedam je povređeno. Usled artiljerijskih udara oštećeni su trgovinski paviljoni i privatne kuće.

Mape invazije, glavne vesti, fotografije i video snimci se objavljuju na našem Telegram kanalu .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

STIŽE MAJKA SVIH BITAKA! Kijev je spreman, datum određen, cilj postavljen! "UDARAC FENIKSA 30. APRILA" - Medvedev jezivo zapretio!
Planeta

STIŽE MAJKA SVIH BITAKA! Kijev je spreman, datum određen, cilj postavljen! "UDARAC FENIKSA 30. APRILA" - Medvedev jezivo zapretio!

Dok ruski mediji javljaju da je predsednik Vladimir Putin neočekivano i nenajavljeno posetio štab "vojne grupe Dnjepar" na Hersonskom pravcu i štab Nacionalne garde "Istok" u nedavno anektiranoj regiji Lugansk, ukrajinski premijer iz Vašingtona najavljuje da "kontraofanziva počinje uskoro", a portal Njuzvik donosi iz tajnih dokumenata Pentagona koji su procurili da je ofanziva kodnog naziva "Udarac Feniksa" planirana za 30. april.

18.04.2023

15:22

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija