• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

20.04.2023

13:48

MAĐARSKA I SRBIJA GRADE NOVI NAFTOVOD! Sijarto otkrio planove, potpisivanje uskoro, formira se mađarsko-srpsko energetsko preduzeće!

EPA

Vesti

MAĐARSKA I SRBIJA GRADE NOVI NAFTOVOD! Sijarto otkrio planove, potpisivanje uskoro, formira se mađarsko-srpsko energetsko preduzeće!

Podeli vest

Mađarska i Srbija u junu planiraju da potpišu sporazum o ulaganjima u izgradnju novog naftovoda između dve zemlje, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.


- Aktivno radimo na pripremama za izgradnju novog naftovoda koji će povezivati gradove Aldi i Novi Sad. Taj novi naftovod doprineće poboljšanju snabdevanja energijom obe zemlje. Kompanije MOL i 'Transnafta' nastavljaju pregovore o novim ulaganjima u naftovod. Planirano je da sporazum o tome bude potpisan u junu na mađarsko-srpskom samitu - rekao je Sijarto na pres-konferenciji sa ministarkom rudarstva i energetike Srbije Dubravkom Đedović.

Foto: EPA

Peter Sijarto i Dubravka Đedović

Đedović je dodala da bi u junu trebalo da bude potpisan međuvladin sporazum o osnivanju zajedničkog mađarsko-srpskog energetskog preduzeća u Srbiji.

Podsetimo, isporuke ruske nafte preko naftovoda "Družba" ne podležu sankcijama EU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija