• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

20.04.2023

14:20

KOMANDANT RUSKE PACIFIČKE FLOTE PODNEO OSTAVKU! Moćni admiral Avakjanc sklonjen posle iznenadne inspekcije ministra Šojgua!

Prinskrin Youtube

Vesti

KOMANDANT RUSKE PACIFIČKE FLOTE PODNEO OSTAVKU! Moćni admiral Avakjanc sklonjen posle iznenadne inspekcije ministra Šojgua!

Podeli vest

Komandant ruske Pacifičke flote, admiral Sergej Avakjanc, podneo je ostavku na ovu funkciju, a Jurij Trutnev, predsednički izaslanik u Dalekoistočnom federalnom okrugu, objavio je u četvrtak svoje imenovanje na novu funkciju.

O ostavci komandanta se saznalo manje od nedelju dana nakon iznenadne provere borbene gotovosti jedinica flote. Avakjanc je komandovao Pacifičkom flotom – jednom od najmoćnijih ruskih flota – od 2012. godine.

Trutnev nije naveo razloge za ostavku, rekavši samo o novom imenovanju Avakjanca - on će rukovoditi štabom koji će nadgledati centre za vojno-sportsku obuku i patriotsko vaspitanje. Štabovi će biti u 12 regiona, uključujući „DPR“ (ruski zvanični naziv za Donjecku oblast Ukrajine).

Avakjanc će preći u rezervu nakon dostizanja starosne granice za vojnu službu, saopšteno je.

 

 

Ministar odbrane Sergej Šojgu 14. aprila izvršio je iznenadnu inspekciju jedinica Pacifičke flote. Tokom inspekcije održane su vežbe sa učešćem 25.000 vojnika za odbijanje mogućeg iskrcavanja na Sahalin i Kurile. Kremlj je proveru nazvao „rutinom“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Naučite već jednom - vojni komandanti ne podnose ostavke to je za ove vaše glupe političare

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija