• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

23.04.2023

14:46

RUSI OVIM MOGU DA UNIŠTE CELU OFANZIVNU GRUPU! Amerikanci otkrili od čega im se ledi krv u žilama! "Najopasniji su..."

AP/Photo

Vesti

RUSI OVIM MOGU DA UNIŠTE CELU OFANZIVNU GRUPU! Amerikanci otkrili od čega im se ledi krv u žilama! "Najopasniji su..."

Podeli vest

Naoružana hipersoničnim krstarećim raketama „Cirkon“, fregata „Maršal Šapošnikov“ predstavlja naojpasniji vojno-mornarički brod Rusije, piše američki vojni časopis „Militari voč“.

- Za fregatu projekta 1155M 'Maršal Šapošnikov' realizovan je jedan od najambicioznijih programa modernizacije - navodi list i dodaje da su od 2017. godine na brodu znatno usavršeni senzori, elektronika i naoružanje.

Uvođenje hipersonične krstareće rakete „Cirkon“ u arsenal broda je najbolje promišljen element usavršavanja „Maršala Šapošnikova“, ocenjuje list i ukazuje na to da je reč o najopasnijoj klasi protivbrodovskih krstarećih raketa na svetu.

- Bez obzira na to što fregata projekta 1155M prvobitno nije bila napravljena za protivbrodovske ciljeve, samo zahvaljujući 'cirkonima' ona može da neutralizuje celokupnu ofanzivnu grupu bez upotrebe drugog naoružanja - ocenjuje list.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, „Cirkon“ može pouzdano da štiti bezbednost zemlje. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je naveo da rakete mogu da savladaju svaki protivraketni i protivvazduhoplovni sistem, leteći do 1.000 kilometara, brzinom do devet mahova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Ljudi,vi išli u školu do četvrtog razreda osnovne ili što?????? zna li itko fiziku? Po specifikacijama Cirkon leti brzinom Mach 9,težak je 2200 kg i nosi 400 kg bojnu glavu. e sad,jedan snimak testa pokazuje kako cirkon udara u teglenicu koja je meta i kako varniči po palubi. rusi kažu da nije imala bojnu glavu :D pri brzini Mach 9 objekat koji je težak 2200 kg pri udaru oslobađa 16,9 giga džula kinetičke energije što je oko 4400 kg TNT-a :D ne da bi raznjeo teglenicu nego bi ju atomizirao :D tako da cirkon ne leti Mach 9 niti je ikako super oružje :D to je po zakonu fizike samo na papiru :D

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17