• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.04.2023

08:22 >> 08:24

(VIDEO) NAPUNILI GA EKSPLOZIVOM I POSLALI NA MOSKVU! Drama u Rusiji, pronađeno snažno UKRAJINSKO oružje u blizini grada, meštani u šoku - KAKO JE DOSPEO OVDE?!

Printscreen Telegram

Vesti

(VIDEO) NAPUNILI GA EKSPLOZIVOM I POSLALI NA MOSKVU! Drama u Rusiji, pronađeno snažno UKRAJINSKO oružje u blizini grada, meštani u šoku - KAKO JE DOSPEO OVDE?!

Podeli vest

Meštani sela Vorovskoje nedaleko od Moksve pozvali su policiju jer su u svom selu otkrili srušeni dron.

Snage bezbednosti kada su stigle otkrile su da se radi o ukrajinskom dronu UJ-22 koji je nosio u sebi 17 kilograma eksploziva. Zaparavo tri kanadske mine M112.

Pretpostavlja se da se ova bespilotna letelica srušila, jer je letela nisko i zakačila krošnje drveća i pala na zemlju.

Ovo inače nije prvi put da Ukrajina šalje ovaj tip bespilotne letelice na Moskvu. Posldenji put takav incident se dogodio krajem februara kada se isti tip srušio u blizini jedne gasne stanice u Podmoskovlju.

 

 

Besiplotna letelica UJ 22


Ovaj dron podseća na avion i ima fiksni stajni trap. U stanju je da poleti i sleti na redovnu pistu. Prema veb lokaciji proizvođača, pokreće ga mali gasni motor koji rotira jedan propeler sa tri lopatice napred.

Dron ima maksimalni domet od 800 kilometara (nešto više od 497 milja). Može da ostane u vazduhu do sedam sati. U teoriji, to bi mu omogućilo da se lansira sa lokacije blizu ukrajinsko-ruske granice i stigne do regiona Moskve. Stvarni domet i izdržljivost UJ-22 se oslanjaju na njegovu nosivost i druge varijable.

Bespilotna letelica može da pređe dalje udaljenosti sa unapred određenim planom leta da bi stigla do željene lokacije. Kada je dron dovoljno blizu ciljane lokacije, drugi operater će možda moći da preuzme kontrolu.

U prošlosti, ukrajinci su koristili različite izbore oružja za UJ-22, kao što su stalci za nošenje minobacačkih granata i bojeve glave na raketne granate modifikovane kao minijaturna municija bačena iz vazduha.

Dodavanjem neke vrste unutrašnjeg oružja, običan dron može da se transformiše u improvizovani kamikaza dron.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija