• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug/ria/index

25.04.2023

09:23

POČINJU PRELOMNI DANI! PUTIN U ZADNJI ČAS POSLAO MOĆNO SUPERORUŽJE NA UKRAJINSKI FRONT! Ruske snage već počele da ga koriste, Britanci se odmah oglasili: OVO JE VISOKORIZIČNA ODLUKA!

Vesti

POČINJU PRELOMNI DANI! PUTIN U ZADNJI ČAS POSLAO MOĆNO SUPERORUŽJE NA UKRAJINSKI FRONT! Ruske snage već počele da ga koriste, Britanci se odmah oglasili: OVO JE VISOKORIZIČNA ODLUKA!

Podeli vest

Oružane snage Rusije počele su da koriste najnovije tenkove T-14 Armata za gađanje ukrajinskih položaja, prenose danas RIA Novosti pozivajući se na upućeni izvor.

Agencija navodi da su ruske trupe počele da koriste najnovije tenkove Armata za otvaranje vatre na ukrajinske položaje, ali da ti tenkovi još nisu učestvovali u direktnim ofanzivnim operacijama.

Taj izvor je rekao da su tenkovi T-14 Armata dobili dodatnu bočnu zaštitu od protivtenkovske municije.

Tenkovi Armata su u borbenim uslovima testirani prvi put u Siriji. Tenk je specifičan po tome što se članovi posade nalaze u oklopnoj kapsuli u prednjem delu tenka. 

Armata ima kombinovani višeslojni oklop, a glavno naoružanje je  top 2A82-1M kalibra 125 mm, koji može da koristi vođene rakete dometa od osam kilometara.

Tenkovi imaju maksimalnu brzinu 80 kilometara na sat. U januaru je britanska vojna obaveštajna služba izvijestila da ruske snage u Ukrajini nisu bile voljne da prihvatite prvu tranšu tenkova zbog njihovog "lošeg stanja". Takođe su istakli da bi bilo kakvo raspoređivanje T-14 verovatno bila "visoko rizična odluka" za Rusiju, kao i odluka donesena prvenstveno u propagandne svrhe.

"Proizvodi se u malim količinama, a komandanti verovatno neće verovati vozilu u borbi. Jedanaest godina u razvoju, program je pratio kašnjenja, smanjenje planirane veličine flote i izveštaje o problemima u proizvodnji", smatraju u britanskoj vojsci. 

Kremlj je naredio proizvodnju 2.300 tenkova do 2020., ali je taj rok kasnije produžen do 2025., prema izveštajima ruskih medija. Novinska agencija Interfaks javila je u decembru 2021. da je državni konglomerat Rostek započeo proizvodnju otprilike 40 tenkova, s očekivanom isporukom nakon 2023. godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Što ne provjerite izvore testova iz sirije Armate :D 3 su izgubili od RPG-7 bacača :D Armata je promašaj :D nema ništa što je obećano :D biti će samo još jedna žrtva Javelina ili NLAW bacača :D O TOW-u da i ne pričam :D Armata ako se ukaže u Ukrajini završiti će u američkim rukama :D

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija