• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

26.04.2023

08:45

BOLESNO! RADNIKE SKIDAJU NA ULAZU I IZLAZU IZ FIRME! Najbogatija Ruskinja im ne veruje, PLAŠI SE DA SU JOJ NEŠTO UKRALI!

Printskrin video

Vesti

BOLESNO! RADNIKE SKIDAJU NA ULAZU I IZLAZU IZ FIRME! Najbogatija Ruskinja im ne veruje, PLAŠI SE DA SU JOJ NEŠTO UKRALI!

Podeli vest

Zaposleni u magacinima ruske kompanije za internet trgovinu 'Vajldberis' moraju da se skinu do gaća prilikom dolaska kako bi dokazali da nemaju zabranjene predmete sa sobom, poput telefona, ali i pri izlasku da bi pokazali da ništa nisu ukrali

Zaposleni u ruskoj kompaniji za internet trgovinu "Vajldberis", koja je u vlasništvu najbogatije Ruskinje Tatjane Bakalčuk (47), moraju da se skinu do gaća prilikom ulaska i izlaska iz firme. 

Na taj način pri ulasku dokazuju stražarima da sa sobom nemaju zabranjene predmete, poput mobilnog telefona, a pri izlasku da ništa nisu ukrali.

Ponižavajuća praksa

O toj neobičnoj praksi izvestio je ruski portal "Lajf", koji je svoju novinarku poslao da kao radnik u "Vajldberisu" istraži o čemu je reč, nakon glasina da zaposlene skidaju do gole kože. I stvarno, novinarka je potvrdila sve glasine. Ona je napravila šokantan video, na kojem je prikazano kako žene zaposlene u magacinu "Vajldberisa" u Sankt Peterburgu skidaju garderobu i prolaze proveru na ulasku u firmu. Na njemu se vidi kako žene samo u gaćama i grudnjacima stoje u redu i čekaju na pregled kod stražarki.

Prema navodima "Lajfa", svlačenje se obavlja dva puta dnevno - prilikom dolaska i odlaska radnika.

- Jutarnji pretres obavlja se kako zaposleni ne bi unosili telefone i satove na radno mesto. Oni se skidaju pred nadzornim kamerama, a onda odlaze na inspekcijski punkt. Radni dan se završava tako što opet moraju da se skinu kako bi dokazali da nisu ništa ukrali. Tek nakon toga smeju da odu kući - navode novinari portala "Lajf".

Oni dodaju da su na snimku koji su napravili prikazane samo žene, ali da kroz isto takvu ponižavajuću proceduru prolaze i muškarci zaposleni u "Vajldberisu".

- Naša novinarka osetila je "sve čari" rada u magacinu "Vajldberisa". Ona je tamo radila samo tri dana, ali je stekla celoživotno iskustvo - pišu novinari "Lajfa".

Prema njihovim rečima, zaposlenima je dozvoljeno da unesu u magacin cigarete, međutim, na uniformi nema džepova, te ih često drže u gaćama.

- Ono što smeju da unesu nemaju gde da stave, tako da neke predmete čak lepe na sebe selotejpom - objašnjavaju novinari "Lajfa".

Posao cveta

To nije prvi put da se firma "Vajldberis" našla na meti javnosti zbog svoje surovosti. Nedavno se celokupna radna snaga te kompanije u Rusiji pobunila zbog novouvedenog pravila da zaposleni od sopstvene plate moraju da obeštete kupce koji su dobili pogrešne ili oštećene artikle.

Inače, "Vajldberis" je firma koja je pandan "Amazonu" na Zapadu. Tokom pandemije koronavirusa posao je počeo da cveta, a sa zapadnim sankcijama prodaja je još više skočila. Kompanija je imala čak 1,5 milijardi porudžbina prošle godine. Tako se njena vlasnica Tatjana Bakalčuk ove godine našla na 17. mestu "Forbsove" liste najbogatijih Rusa, sa imetkom od 8,8 milijardi dolara.

Napravila firmu na porodiljskom

Tatjana Bakalčuk majka je sedmoro dece i bila je nastavnica engleskog jezika pre nego što je 2004. osnovala "Vajldberis". Napravila ga je dok je bila na porodiljskom odsustvu, tako što je kupovala garderobu na jednom sajtu, a zatim je prodavala na drugom. Za devet godina je uspela da napravi pravog giganta u domenu internet kupovine.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 1 godinu

На снимку су све раднице згодне и лепо грађене, па мислим да је ово намештаљка снимљена са глумицама и у студију.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija