• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2023

09:51

PUTIN POTPISAO, KREĆE U KONTRANAPAD! Stižu hitne mere protiv Zapada, Rusija svim sredstvima uzvraća udarac!

AP/Photo

Vesti

PUTIN POTPISAO, KREĆE U KONTRANAPAD! Stižu hitne mere protiv Zapada, Rusija svim sredstvima uzvraća udarac!

Podeli vest

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o uvođenju privremenog upravljanja imovinom lica iz neprijateljskih zemalja kao odgovor na zaplenu ili ograničavanje prava raspolaganja nad ruskom imovinom u inostranstvu.

U preambuli uredbe se kaže da su potrebne "hitne mere" kao odgovor na nezakonite radnje SAD i drugih zapadnih zemalja usmerenih na lišavanje ili ograničavanje imovinskih prava Ruske Federacije, njenih kompanija i građana, prenosi TASS.

Uredbom je predviđeno da se u slučaju takvih neprijateljskih radnji, uvodi privremena uprava nad imovinom koju u Rusiji poseduju vlasnici iz neprijateljskih zemalja.

Ovim ukazom obuhvaćen je spisak imovine koja već podleže meri privremenog upravljanja i na njemu se za sada nalaze akcije stranih kompanija Unipro i Fortum.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev poručio je da će Rusija odgovoriti "oko za oko" ako Zapad bude plenio zamrznutu rusku imovinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija