• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

27.04.2023

17:30

(VIDEO) RUSI USMERILI "CIRKONE" NA BERLIN, PARIZ, LONDON I VARŠAVU... BRUTALAN ODGOVOR NA AMERIČKI  "TAMNI ORAO"! Ni to nije sve od Putina...

Vesti

(VIDEO) RUSI USMERILI "CIRKONE" NA BERLIN, PARIZ, LONDON I VARŠAVU... BRUTALAN ODGOVOR NA AMERIČKI "TAMNI ORAO"! Ni to nije sve od Putina...

Podeli vest

Rusija bi mogla da rasporedi hipersonične rakete „Cirkon" na svojim zapadnim granicama, ako se perspektivni američki kompleks „Tamni orao" pojavi u Evropi, smatra ruski vojni ekspert, Vladimir Prohvatilov.

Moramo da postavimo „Cirkone" na distancu, na kojoj možemo da pogodimo prestonice zemalja NATO-a - Berlin, Pariz, London i Varšavu, rekao je on.

Prema Prohvatilovu, provokativne akcije SAD u Evropi, uključujući i u neposrednoj blizini ruskih granica, mogle bi da primoraju Rusiju da odustane od moratorijuma na razmeštanje raketa dugog i kratkog dometa.

"Dark Eagle" je obećavajući američki zemaljski hipersonični kompleks. Prema pisanju medija, američka vojska je dobila prototip sistema na testiranje.

Da se nešto ozbiljno sperma piše i britansku "The Sun", koji tvrdi da Rusija postavlja tajno "stelt oružje" u Ukrajini!

Pre izvesnog vremena se saznalo, da je vojska Ruske Federacije počela da koristi najnovije tenkove T-14 Armata u zoni „specijalnih operacija".

Prema rečima kolumniste britanskog izdanja „The Sun", Tarika Tahira, ovi tenkovi su opremljeni naprednim naoružanjem, a mogu biti i nevidljivi za neprijatelja.

- Rusko tajno oružje, „nevidljivi" tenkovi koji mogu da pretvore grad u ruševine za nekoliko minuta, stižu do linija fronta - piše autor članka britanske publikacije.

Kolumnista navodi, da tenkovi T-14 imaju bespilotnu kupolu opremljenu moćnim oružjem od 125 mm. Takođe, na ova vozila je primenjen poseban „stelt" premaz, koji ih čini nevidljivim za neprijateljske radare.

- Rusi su specijalno razvili sredstvo za maskiranje pod nazivom „Mantija" za T-14, koji apsorbuje radarske talase, odbijajući ih i raspršujući ih u isto vreme. Termalna vidljivost motora je maksimalno smanjena, što ih čini težim za otkrivanje. Kao rezultat toga, vozilo više nije vidljivo oružju kao što je američki Javelin - napominje kolumnista.

Zapadni vojni eksperti su više puta skrenuli pažnju, na visok nivo borbenih sposobnosti „Armate". Konkretno, Noel Šarki, profesor veštačke inteligencije i robotike na Univerzitetu u Šefildu, rekao je da T-14 ima impresivnu vatrenu moć.

Tenkovi se razlikuju po tome, što imaju potpuno autonomnu kupolu koja se može rotirati za 360 stepeni velikom brzinom, omogućavajući mu da udari neprijatelja u bilo kom pravcu. Pored toga, novi ruski tenk ima prilično ozbiljnu zaštitu. Njihov oklop je u stanju, da izdrži direktan udar modernog protivtenkovskog oružja, i oružja za blisku borbu.

Rusija se sprema da upotrebi specijalnu bespilotnu artiljeriju

Rusija planira da razvije sisteme bespilotne artiljerije, njeni uzorci će se pojaviti u dogledno vreme. Ovo je otkrio, privremeni generalni direktor Centralnog istraživačkog instituta „Burevestnik", Pavel Kovalev.
Govorimo o potpuno funkcionalnim automatizovanim uzorcima. U budućnosti, to su robotski sistemi u bespilotnom režimu, naveo je generalni direktor.
Prema rečima Kovaleva, cena takvih uzoraka neće biti velika, i zahvaljujući tome biće moguće rešiti sve zadatke. Istovremeno će imati pokretljivost, brže vreme prebacivanja iz pokretnog u borbeni položaj, zaštitu trupa tokom marša.
Ranije je Kovalev izjavio, da su francuska samohodna artiljerijska oruđa „CAESAR" kalibra 155 mm, znatno inferiornija od ruskog sistema „Malvina", po brzini paljbe i količini municije koja se prenosi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BgDex1970

pre 1 godinu

Od Staljina do Putina , SSSR , odnosno Ruska Federacija, je uvek bila na strani dobra.Niti jednu državu nisu napadali, osvajali i nametali joj svoju politiku.Sa druge strane , Ameri to konstantno čine decenijama unazad, pod okriljem "demokratije" , koja ,kada su oni u pitanju,gubi svaki smisao.Došlo je vreme da se tome zauvek stane na put i zaista sve vodi ka tome da dođe i do samog III SVETSKOG RATA , jer SAD uporno gura , kako Ukrajinu,tako i Poljsku i još neke manje koje su članice NATO-A, da provociraju ozbiljno RF. Rusija se suzdržava do krajnjih granica,ali će jednom neko od pomenutih zemalja preći crvenu liniju i više nema povratka.Kada počne da se upotrebljava nuklearno naoružanje onda će svemu doći kraj.Svi se nadamo da neće doći do toga , ali zvanično je SAD do sada poslala 70 milijardi dolara Ukrajini.Ameri kada u nešto ulažu žele barem dvostruko da im se vrati.

Zlatko

pre 1 godinu

Cirkoni nisu usmereni na gradove, to je laž. Usmereni su na američke raketne baze (Rumunija, Poljska, Nemačka), na skladišta nuklearnih bojevih glava (Belgija, Holandija, Nemačka, Turska, Italija), na vojne aerodrome...

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Na današnji dan: Jugoslavija je zavladala Evropom, Hrvati na sebe navukli "prokletstvo"!
Košarka

Na današnji dan: Jugoslavija je zavladala Evropom, Hrvati na sebe navukli "prokletstvo"!

Košarkaška reprezentacija Jugoslavije postala je prvak Evrope na današnji dan 1995. godine, pobedom u finalu nad Litvanijom rezultatom 96:90! Meč u atinskoj dvorani "Marusi" ostao je upamćen po fantastičnoj partiji Aleksandra Đorđevića, zakucavanju Predraga Danilovića preko Arvidasa Sabonisa, kao i po skandaloznom potezu Hrvata na svečanoj ceremoniji dodele medalja!

02.07.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija