• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

27.04.2023

22:51

POCEPANA NATO ZASTAVA U MOLDAVIJI! Na njoj je krv nedužne dece iz Srbije, borićemo se da ode na smetlište istorije (VIDEO)

telegram.com/printscreen

Vesti

POCEPANA NATO ZASTAVA U MOLDAVIJI! Na njoj je krv nedužne dece iz Srbije, borićemo se da ode na smetlište istorije (VIDEO)

Podeli vest

Građani ispred informativnog centra NATO-a protestvovali zbog otvaranja vojnog poligona kod Kišinjeva

Poslanik skupštine Moldavije Aleksandar Nesterovskij, na današnjem mitingu, pocepao je NATO zastavu u znak protesta protiv NATO pakta i svih zločina i nedužno prolivene krvi koju je Severoatlantska alijansa tokom godina prolila.

Drugu zastavu on je demonstrativno polio crvenom bojom što treba da simbolizuje krv svih onih koje je ubila Alijansa, odnosno, kako su to demonstranti rekli, "krv koju je NATO prolio u Srbiji, Avganistanu, Jugoslaviji i drugim zemljama".

- Ova krv simbolizuje krv dece i onih građana koje je ubio NATO. Nadam se da će nas narod podržati i da će članice NATO shvatiti da im nije mesto u našoj mirnoj i blagoslovenoj zemlji. Spremni smo da učinimo sve da ovaj blok ne postoji u našoj zemlji. Borićemo se za mir u našoj zemlji i uvek ćemo se protiviti ratu. A NATO treba da ode na smetlište istorije - rekao je Nesterovskij.

U razgovoru sa "RIA Novosti", poslanik je pojasnio da su današnji protesti organizovani zbog otvaranja vojnog poligona kod Kišinjeva i pokušaja uvlačenja Moldavije u rat, čime bi država prestala da bude vojno neutralna.

Kako prenose mediji, demonstranti su se okupili ispred informativnog centra NATO-a u Kišinjevu sa plakatima "NATO je agresor. Naš svet ne podleže razdoru", "Za mirno rešavanje konflikata. NATO je oruđe rata, a ne mira" i "Mi smo za svet bez NATO-a".

Većina građana Moldavije protivi se ideji napuštanja neutralnosti i ulaska u NATO, o čemu je ranije ovog meseca govorila i predsednica Maja Sandu. Ona je, pak, dodala da bi narod to "trebalo da želi", dok je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji zatražila pomoć od članica NATO-a da pomognu njenoj zemlji u borbi protiv širenja informacija koje odražavaju ruski pogled na globalna dešavanja na društvenim mrežama.

Sandu ranije nije isključila da bi Kišinjev mogao da odustane od neutralnosti i pridruži se vojnom savezu usred ukrajinske krize. Ona je takođe izrazila interesovanje za jačanje saradnje sa NATO-om u okviru naoružavanja vojske Moldavije.

U isto vreme, Evropska unija danas je saopštila da će poslati civilnu misiju u Moldaviju kako bi pomogla toj zemlji u borbi protiv navodnih pokušaja destabilizacije od strane Kremlja.

Sandu je danas takođe razgovarala sa svojim ukrajinskim kolegom, ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrijom Kulebom, o ulasku u EU. 

Moldavija je u martu prošle godine potpisala zahtev za pristupanje Evropskoj uniji.

Početkom ove godine, Sandu je izjavila da je sigurna da će njena zemlja postati deo EU i da se nada da će se to dogoditi pre kraja decenije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OTKRIVAMO! NATO HOĆE VUČIĆEVU GLAVU! Šefu države preti ozbiljna opasnost!
Politika

OTKRIVAMO! NATO HOĆE VUČIĆEVU GLAVU! Šefu države preti ozbiljna opasnost!

Nakon što je Zorana Mihajlović, kada je ostala bez ministarske funkcije, napustila Srpsku naprednu stranku (SNS), tim putem mogao bi da pođe i funkcioner naprednjaka Dragan Šormaz, koji već duže vreme lobira za NATO pakt! Njihov zadatak, kako saznajemo, biće da po nalogu Zapada formiraju stranku i žestoko udare na predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

27.04.2023

19:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija