• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kurir/cnn

30.04.2023

09:59

DRAMA NAD SIRIJOM, RUSKI LOVCI PRESRELI AMERIČKE AVIONE?! Vojska sve potvrdila, otkrili i šta Rusi zapravo pokušavaju! "Sve su agresivniji..."

Printscreen Twitter

Vesti

DRAMA NAD SIRIJOM, RUSKI LOVCI PRESRELI AMERIČKE AVIONE?! Vojska sve potvrdila, otkrili i šta Rusi zapravo pokušavaju! "Sve su agresivniji..."

Podeli vest

Pukovnik Džo Bucino portparol Centralne komande CENTCOM američke vojske koja pokriva zonu Bliskog istoka i Centralne Azije saopštio je da su ruski piloti pokušali da se bore protiv američkih aviona iznad Sirije, što je postalo obrazac kako je on rekao sve agresivnijeg ponašanja Rusa na nebu iznad Sirije.

- To se desilo u nekoliko najnovijih slučjeva - rekao je Bucino, a javlja CNN.

Jedan neimenovani američki zvaničnik, čije ime CNN ne saopštava navodi da Rusi zapravo i nisu pokušali da obore američki avion, ali su želeli da isprovociraju američke pilote i da ih uvuku u međunardoni incident, a posebno u bliski "dog fajt".

 

 

Naime ovaj komentar je usledio posle perioda tišine od 21. aprila ove godine kada se pojavio na društvenim mrežama snimak Centralne komande od 18. aprila 2023. na kome se vidi ruski borbeni avion SU-35 koji je prema američkim tvrdnjama manevrisao neprofesionalno na daljini od 7.000 m, a onda i u samoj blizini američkog aviona kršeći vazduhoplovne propise.

Pretpostavka je da je snimak presretanja nastao nišanskim izviđačkim sistemom AN/AAQ-33 koja obezebeđuje indentikaciju cilja, praćenje, GPS koordinate cilje i precizno navođenje. AN/AAQ-33 poznat je i kao Sniper Advanced Targeting Pod (ATP) koji ima dva puta veću rezoluciju i tri puta veći domet od AN/AAQ-14 LANTIRN. Pretpostavlja se da je u pitanju bio američki F-15 ili F-35 koji imaju montiran ovaj sistem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 11 meseci

A šta američki avioni traže iznad Sirije? Suverena država Sirija, članica UN, zvanično i javno je tražila od Rusije da je brani i da instalira svoje oružane jedinice, uključujući i avijaciju, u toj zemlji. Amerika sa druge strane se "instalirala" i dejstvuje u Siriji ilegalno, bez bilo čijeg poziva i odobrenja tako da je potpuno jasno i nedvosmisleno ko je tu agresor.

Remm

pre 11 meseci

Po izjavama USA zvanicnika oni nisu napravili ni jedan jedini incident u vazduhu u poslednjih 70 godina. Gadjanje voza u Grdelici je bio edukativnog karaktera za mlade novake i to bi morali prihvatiti vise kao cast koju su nam ucinili nego obicno ubijanje civila.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija