• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/informer

30.04.2023

23:45

(VIDEO) VAŠINGTON POST PIŠE:  MiG-29 koje su Ukrajini ustupile Poljska i Slovačka nisu u stanju da se nose sa ruskim avionima! KIJEV PRIZNAO, TO JE TAČNO!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) VAŠINGTON POST PIŠE: MiG-29 koje su Ukrajini ustupile Poljska i Slovačka nisu u stanju da se nose sa ruskim avionima! KIJEV PRIZNAO, TO JE TAČNO!

Podeli vest

Sovjetski avioni MiG-29, koje su Oružanim snagama Ukrajine isporučile Poljska i Slovačka, nisu u stanju da se nose sa ruskom avijacijom, a ni sa ruskim MiG-29, piše The Washington Post.

Američki list je naveo i zašto stvari tako stoje:

Prema ukrajinskim zvaničnicima i stručnjacima, ti lovci, koji su prvi put ušli u upotrebu posle 1980-te, a zatim bili modernizovani naprosto ne mogu da savladaju ruske borbene avione koji su opremljeni novijim radarima i raketama.

Ova slaba tačka je – navodi The Washington Post - jedan od razloga za odlaganje kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine.

Još u februaru prošle godine, u momentu otpočinjanja ruske specijalne vojne operacije, ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo i PVO sistemi su bili inferiorni u odnosu na ruske, pa snabdevanje Ukrajine novim lovcima neće mnogo promeniti situaciju.

Da stvari za Kijev ne stoje dobro, priznao je i Jurij Ignat, zvanični predstavnik komande ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva:

- Radari naših MiG-29 ne vide dovoljno daleko. Rakete koje koriste nemaju veliki domet. Potrebne su nam nove, moderne generacije aviona.

Ignat je rezignirano priznao:

Ni muva ne može proleteti pored ruske PVO.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EL MUNDO: GLAVNINA UKRAJINSKE ARMIJE NAPUSTILA BAHMUT! THE NEW YORK TIMES: KIJEV SPREMIO 12 BRIGADA ZA MAJSKU OFANZIVU! Šta rade Rusi, nema odgovora?!
Planeta

EL MUNDO: GLAVNINA UKRAJINSKE ARMIJE NAPUSTILA BAHMUT! THE NEW YORK TIMES: KIJEV SPREMIO 12 BRIGADA ZA MAJSKU OFANZIVU! Šta rade Rusi, nema odgovora?!

Oružane snage Ukrajine ostavile su samo nekoliko brigada u Bahmutu (Artjomovsku), ostale su povučene, objavio je španski list El Mundo. Pozvao se na anonimni „izvor upoznat sa kretanjem ukrajinskih trupa". Istovremeno, The New York Times piše da će Kijev do kraja aprila imati 12 brigada, sa oko 4.000 vojnika, spremnih za majsku ofanzivu!

25.04.2023

18:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija