• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mondo

01.05.2023

22:08

(VIDEO) PROGUTALA GA EKSPLOZIJA! UNIŠTEN PONOS RUSKIH OKLOPNIH SNAGA! Ukrajinci objavili stravičan snimak! Pokušali da pobegnu, nije im bilo spasa!

Printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) PROGUTALA GA EKSPLOZIJA! UNIŠTEN PONOS RUSKIH OKLOPNIH SNAGA! Ukrajinci objavili stravičan snimak! Pokušali da pobegnu, nije im bilo spasa!

Podeli vest

Ukrajinska vojska objavila je novi snimak uništenja ruskog tenka. Ovaj put reč je o jednoj od najnaprednijih varijanti ruskog oklopnog tenka T-90M, koji je pušten u upotrebu 2017. godine.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama može se videti kako tenk u poluurbanom okruženju dejstvuje na ukrajinske položaje, nakon čega se ubrzano povlači.

Međutim, prilikom povlačenja pogođen je protivtenkovskom raketom. Ne zna se o kom protivoklopnom sistemu se radi, a moguće je da se radi i o artiljerijskoj protivoklopnoj raketi "Excalibur".

 

 


Model T-90M 2017 takođe nazvan Proriv-3 je unapređena varijanta izvozne verzije glavnog borbenog tenka (MBT) T-90MS koju je razvila i dizajnirala ruska kompanija Uralvagonzavod. Model T-90M 2017 je poboljšan u pogledu zaštite, mobilnosti i vatrene moći.

T-90M je testirala ruska vojska tokom vojne vežbe Zapad-2017 koja je održana od 14. do 20. septembra 2017. Ovaj tenk je unapređen zahvaljujući borbenom iskustvu ruskih oružanih snaga stečenim tokom vojne operacije u Siriji.

Nacionalna garda Rusije objavila je 25. aprila 2022. sliku na kojoj je prikazano korišćenje T-90M za borbena dejstva u oblasti Harkova tokom rata u Ukrajini 2022.

U avgustu 2022. Uralvagonzavod je najavio isporuku nove serije tenkova T-90M ruskom Ministarstvu odbrane. Ruski TV kanal NTV objavio je 7. decembra 2022. godine isporuku 200 tenkova T-90M proruskim vojnim snagama Luganske Narodne Republike.

Prema podacima nezavisnog tima Oriks, koji se bavi evidentiranjem ruskih gubitaka u tehnologiji, ruske snage su od početka invazije na Ukrajinu izgubile 1.911 tenkova, od kojih je 1.165 uništeno. Oko 544 su zarobljene od strane ukrajinskih snaga, a ostali su napušteni na bojnom polju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija