• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.05.2023

09:17

KREMLJ POSLAO PISMO PRIGOŽINU, EVO ŠTA MU JE PUTIN PORUČIO! Amerikanci tvrde da znaju detalje, izgleda da oko Vagnera nije baš sve kako se čini!

Reuters/EPA

Vesti

KREMLJ POSLAO PISMO PRIGOŽINU, EVO ŠTA MU JE PUTIN PORUČIO! Amerikanci tvrde da znaju detalje, izgleda da oko Vagnera nije baš sve kako se čini!

Podeli vest

Finansijer Vagnera Jevgenij Prigožin verovatno će se nastaviti da se oslanja na svoje postojeće informacijske linije napada kako bi se promovisao i tražio daljnje privilegije od ruske vojske, bjavio je Institut za proučavanje rata u svom najnovijem ažuriranju.

ISW navodi i da je Prigožin zadržao rehabilitovan položaj kod ruskog vođstva.

Ruski izvori su 30. aprila podelili navodno pismo Ministarstva obrane Prigožinu kao odgovor na njegov nedavni intervju u kojem se preti povlačenjem Vagnerovih snaga ako ruska vojska ne osigura više municije.

U pismu od 23. aprila navode se pojedinosti o artiljerijskoj municiji i opremi koju ministarstvo daje Vagneru. Objavljivanje pisma možda je bio pokušaj da se Prigožin spreči da kritikuje Ministarstvo odbrane zbog nestašice municije.

Međutim, Prigožin je odgovorio da brojke navedene u dokumentu nisu dovoljne za Vagnerove potrebe. Potom je 1. maja ustvrdio da je Vagner zaplenio veliku zalihu oružja od ukrajinskih snaga i ponudio da ih zameni za resurse koji su Vagneru potrebni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija