• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

03.05.2023

12:49

UKRAJINA IDE NA SVE ILI NIŠTA, SLEDI NAJKRVAVIJI OKRŠAJ DO SADA! Amerikanci očekuju masakr neviđenih razmera!

Tanjug/AP

Vesti

UKRAJINA IDE NA SVE ILI NIŠTA, SLEDI NAJKRVAVIJI OKRŠAJ DO SADA! Amerikanci očekuju masakr neviđenih razmera!

Podeli vest

Bela kuća predviđa da će se očekivana kontraofanziva ukrajinskih trupa pretvoriti u „krvavi masakr“.

Prema procenama koje je Bela kuća objavila ove nedelje, broj poginulih i ranjenih ruskih vojnika u Ukrajini naglo je porastao poslednjih meseci. Samo od decembra, oko 20.000 Rusa je ubijeno u borbama, a još 80.000 je ranjeno.

Mnogi od ovih žrtava, smatraju američki zvaničnici, dogodili su se u Bakhmutu. Predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi kaže da su skoro polovina od tih 20.000 mrtvih Rusa borci grupe Vagner, posebno osuđenici regrutovani na front.

Prema Sjedinjenim Američkim Državama, ovako žestoke borbe pokazuju da krvavi pokolj može postati još krvaviji nakon početka kontraofanzive Kijeva sa ciljem ponovnog zauzimanja okupiranih teritorija, piše Vašington post.

Iz procurelih obaveštajnih podataka, do kojih je došlo krajem februara, procenjuje se da je od početka ruske invazije na Ukrajinu 42.500 ruskih vojnika i do 17.000 Ukrajinaca poginulo u borbama.

Rob Li, viši saradnik na Institutu za spoljnopolitičke studije koji pomno prati sukob, kaže da su ruske snage pretrpele velike gubitke tokom zimske ofanzive.

S obzirom na to, on sugeriše da bi se ukrajinska kontraofanziva mogla suočiti sa sličnim preprekama i dovesti do povećanja broja žrtava među ukrajinskim vojnicima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija