• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2023

17:33

UKRAJINA KREĆE U OSLOBAĐANJE TERITORIJA! Zelenski iz Finske najavio kontraofanzivu! Zapad je na potezu...

EPA

Vesti

UKRAJINA KREĆE U OSLOBAĐANJE TERITORIJA! Zelenski iz Finske najavio kontraofanzivu! Zapad je na potezu...

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski najavio je danas da će Kijev uskoro pokrenuti kontraofanzivu protiv ruskih snaga i poručio da je uveren da će Zapad posle toga isporučiti Ukrajini moderne borbene avione.

Zelenski je konferenciji za novinare u Finskoj, najnovijoj članici NATO-a, u koju je danas doputovao, rekao da je jedan od razloga što je došao u tu zemlju to što Ukrajina želi da postane punopravna članica te vojne alijansa.

Portparol ukrajinskog predsednika rekao je da će  današnji razgovori Zelenskog sa nordijskim liderima u Finskoj biti usredsređeni na jačanje vojnih sposobnosti Kijeva i traženje konkretnih koraka kako bi se Ukrajina približila članstvu u NATO. 

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ranije danas je doputovao u Finsku, gde će, kako su saopštile vlade nekoliko zemalja tog regiona, sa liderima nordijskih zemalja razgovarati o ratu sa Rusijom i evropskim odnosima.

U saopštenju švedske vlade se navodi da su teme samita ruski rat protiv Ukrajine, stalna podrška nordijskih zemalja Ukrajini, odnos Ukrajine sa EU i NATO i "ukrajinska inicijativa za pravedni mir“, prenosi Rojters.

Zelenski će se sastati sa finskim predsednikom Saulijem Ninistom, kao i sa premijerima Švedske, Norveške, Danska i Islanda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Samo napred Zelenski, ali ti da staneš na čelo te kolone koja kreće u napad! Smrade odvratni!

Alen

pre 1 godinu

Rusija je na kraju veliki gubitnik … videcete

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija