• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2023

14:17

PRIGOŽIN: POČELO JE! Šef Vagnera se oglasio, njegovi borci primetili su promenu duž fronta: Vidimo i na prvim linijama!

Reuters

Vesti

PRIGOŽIN: POČELO JE! Šef Vagnera se oglasio, njegovi borci primetili su promenu duž fronta: Vidimo i na prvim linijama!

Podeli vest

Vođa plaćeničke ruske vojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je u sredu da veruje da je obećana ukrajinska kontraofanziva već započela i da njegove snage posmatraju pojačanu aktivnost duž fronta.

U audioporuci, koju je objavila njegova pres služba na društvenim mrežama, Prigožin je rekao da će "aktivna faza" kontraofanzive započeti u sledećim danima.

Vlada u Kijevu dugo je obećavala kontraofanzivu kojom bi počela da vraća teritoriju na istoku zemlje koji je Rusija anektirala nakon napada u februaru 2022.

- Verujem da je napredovanje ukrajinske vojske već započelo... Vidimo najveću moguću aktivnost i na perimetru i unutar prvih linija. Zato verujem da je sve već počelo. I verujem da će sve to u vrlo skoroj budućnosti ući u aktivnu fazu. Moglo bi biti pitanje dana - rekao je Prigožin.

On je kasnije rekao da su njegove snage napredovale 230 metara u borbama koje su zahvatile istočni ukrajinski grad Bahmut. Razoreni grad, u kojem je nekada živelo 70.000 ljudi, bio je pod opsadom gotovo 10 meseci.

Ponovio je i svoju pritužbu da Moskva ignoriše njegove molbe da poveća zalihe granata.

- Ministarstvo odbrane nije nam dostavilo artiljerijsku municiju i imamo resurse samo za nekoliko dana. Oni ignoriraju sve zahteve Vagenra - rekao je Prigožin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija