• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnikportal.rs

05.05.2023

16:34

RUSIJU DA POBEDITE? TO MOŽE, ALI SAMO U BAJCI! Orban bez dlake na jeziku! Od Zapada i Amerike zavisi koliko su dugo spremni da...

AP PHOTO

Vesti

RUSIJU DA POBEDITE? TO MOŽE, ALI SAMO U BAJCI! Orban bez dlake na jeziku! Od Zapada i Amerike zavisi koliko su dugo spremni da...

Podeli vest

Samo je u bajci moguće da Rusija bude pobeđena i da se ona pomiri sa porazom, a u konfliktu u Ukrajini neće biti pobednika, već samo gubitnika, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban u intervjuu radiju „Košut“.

- Nisam toliko maštovit da shvatim da neko može da pobedi nuklearnu zemlju. Da misle da će Rusi skrštenih ruku gledati kako ih pobeđuju, ruše im politički sistem, ubijaju predsednika, dronovima napadaju Crveni trg i da se veruje da će oni ćutke to gledati i da će se pomiriti sa vojnim porazom. Tako nešto mogu samo oni koji su i dalje na nivou dece. To se samo događa u bajci, u realnosti se to ne dešava - rekao je Orban.

Dodao je da je Mađarska još početkom rata smatrala da će teško u ovom ratu biti pobednika, biće gubitnika.

Premijer Mađarske je objasnio da sa jedne strane NATO Ukrajinu snabdeva novcem i oružjem i da samo od Zapada i Amerike zavisi koliko novca će izdvojiti i koliko dugo su spremni da ga troše. Dodao je da je veoma teško pobediti moderne zapadne sisteme naoružanja i skoro neograničeno finansiranje iz američkog budžeta.

Sa druge strane, u Rusiji ima mnogo više stanovništva, veća je vojska, veća tradicija proizvodnje oružja, a takođe ima i najveći na svetu nuklearni arsenal, naglasio je Orban.

Ranije je pres-služba Kremlja saopštila da je tokom noći 3. marta kijevski režim pokušao da bespilotnom letelicom izvede napad na rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u Kremlju. Dve letelice su onesposobljene. U napadu nije bilo žrtava niti materijalne štete. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kasnije je za Sputnjik izjavio da predsednik Rusije u tom trenutku nije bio u Kremlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bole

pre 11 meseci

Ovaj lupa, bolje bi mu bilo da zaustavi inflaciju u svojoj zemlji (29.7% najveca u EU) koju su on i njegovi pajdasi pokrali . Strajkuju mu profesori i nastavnici, lekari, javne sluzbe, penzioneri .....vecina madjara vise ne moze da si priusti ni kobasice da kupi..... 4 najveca grada mu drzi opozicija....a on trubi o tome kako Rusiju 'niko nece da pobedi i kako napadaju ruskog predsednika ( a i ukrajinci i USA su znali da nije u Kremlju)..." sto kazu u Bosni "naso se krmak da grokce....", a to sto prica da je Vojvodina njegova a ne nasa to mu oprastamo, a???

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija