• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/ bulgarianmilitary.com

10.05.2023

23:15

(VIDEO) UKRAJINSKO BLATO GUTA OKLOPNJAKE! Tenkovi i transporteri zarobljeni u kaljuzi! I RUSI SU U PROBLEMU, ALI ONI MOGU DA ČEKAJU...

Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) UKRAJINSKO BLATO GUTA OKLOPNJAKE! Tenkovi i transporteri zarobljeni u kaljuzi! I RUSI SU U PROBLEMU, ALI ONI MOGU DA ČEKAJU...

Podeli vest

Prema ekspertima, jedan od glavnih razloga za odlaganje prolećne ofanzive u Ukrajini su uslovi na ratištu. Više puta je pisano da proleće u Ukrajini dolazi sa blatom. Mnogo blata, teškog i lepljivog blata.

Teška borbena vozila poput tenkova, samohodnih haubica i oklopnih transportera lako bi se zaglavila. Blato će se zalepiti za njihove lance i kada se osuši još je teže ukloniti ga.

Poslednji video pokazuje upravo ove uslove. Štaviše - bukvalno vizuelizuje težinu terena, neprohodne uslove. Bukvalno zastoj.

Progutani u blatu

Ne znamo iz kog dela Ukrajine dolazi video. Ali vidi se nemogućnost da bar dva tenka T-64 i dva oklopna transportera M133 „oljušte blato". Teren je toliko težak da postoji veliki rizik - mašinu koja će morati da ih vuče može da „proguta" i ukrajinsko blato.

Ovo je nepovoljan razvoj okolnosti. Takav položaj izlaže čitavu kolonu opasnosti od trenutnog vazdušnog napada. Loša strana je što kolona neće moći da se odbrani čak ni od kopnenog napada.

U stvarnosti, snimak pokazuje da sa ukrajinskim blatom nema problema američka oprema, kako tvrde neki ruski mediji, već i sovjetska.

Ruska vojska je takođe sputana

U takvim uslovima razumljivo je ako Ukrajina odloži ofanzivu. Ima razloga da Kijev sačeka toplije vreme, kada će putevi, uključujući i mostove, biti suvi za težak i dug put.

Na slici se vidi i nešto drugo - jedan od razloga zašto Rusija ne krene u kontraofanzivu na kopnu. Ruske tenkove pratiće ista sudbina kao i one na snimku. Zbog toga Rusija trenutno izvodi vazdušne raketne udare.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija