• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dailymail

11.05.2023

14:56

ČUDO PRIRODE! BAKA (102) VITALNA KAO DEVOJKA! RADI, VOZI TRICIKL... Američka doktorka otkrila svetu njenu tajnu za dug i ispunjen život!

printscreen/Instagram/begladmd

Vesti

ČUDO PRIRODE! BAKA (102) VITALNA KAO DEVOJKA! RADI, VOZI TRICIKL... Američka doktorka otkrila svetu njenu tajnu za dug i ispunjen život!

Podeli vest

Američka doktorka (102), koja još uvek radi, podelila je svoje savete za dug i ispunjen život. Uprkos svojim godinama, ona se fokusira na budućnost, prateći svoj desetogodišnji plan.

Dr Gledis MekGeri, iz Skotsdejla u Arizoni, poznata je kao majka holističke medicine, oblika lečenja koji uzima u obzir um, telo i duh pacijenta tokom lečenja.

Jedan je od osnivača američkog Odbor za holističku medicinu. Majka je šestoro dece, i radi kao lekar konsultant i pisac.

Ona se trudi da se kreće svakodnevno, uključujući dostizanje dnevnog broja koraka i vožnju tricikla. U slobodno vreme plete, sluša audio knjige i razgovara sa prijateljima.

Otkrijte svrhu svog života

MekGeri veruje da je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite da biste živeli život punim plućima da pronađete svoj „sok“ — svoju svrhu života.

U svojoj knjizi pisala je o tome kako je otkrila da joj je suđeno da bude doktor kada je imala samo osam godina.

MekGeri se prisetila kako je njen otac jednog sudbonosnog dana odveo njenu stariju braću u lov, ostavljajući nju i njenu mlađu braću i sestre da pomažu majci u medicinskom šatoru.

Foto: printscreen/Instagram/begladmd

 

Mladić je doneo ranjenog slona na lečenje. Iako njena majka nije bila veterinar, uklonila je komadić bambusa sa stopala životinje i izlečila je infekciju.

Pomaganje majci tog dana navelo ju je da shvati da joj je suđeno da bude lekar.

- Svako od nas je tu da se poveže sa našim jedinstvenim darovima, to je ono što aktivira našu želju da budemo živi. Ostvarivanje ove veze nije najbitnija stvar, traganje za njom je ono što je zaista važno. Proces „pronalaženja našeg soka“ nas održava vitalnim - rekla je ona.

Znajte da u svemu postoji pouka

MekGeri je tokom godina imala dosta borbi, uključujući preživljavanje raka i smrt njene ćerke.

Imala je skoro 70 godina kada ju je njen 46-godišnji muž i partner na klinici, Vilijam MekGeri, napustio zbog druge žene.

Ona je rekla da je bolno iskustvo „veliki učitelj” , i da je baš zbog toga odlučila da započne novu holističku medicinsku praksu sa svojom ćerkom.

Foto: printscreen/Instagram/begladmd

- Do tog trenutka sam zavisila od njegove podrške. Posle toga sam morala da verujem da ono što govorim ima snagu. Kada sam zaista uspela da pronađem svoj glas, napisala sam mu pismo i zahvalila mu se što mi je dao slobodu. Jer do tada nisam osećala da mi je glas dovoljno jak - kaže ona.

Oslobodite se svega što vam ne služi

MekGeri se bori protiv nepotrebnog stresa u svom životu tako što prepušta stvari ili iskustva koja joj više ne služe.

Ona je u intervjuu za CNBC objasnila da najsrećniji i najzdraviji ljudi koje poznaje razumeju važnost oslobađanja svega što ne funkcioniše u njihovim životima.

- Mama me je naučila da se na jednostavan način oslobodim koje nisu važne. Nežno bi podigla ruku ispred nas, opušteno držanih prstiju, dlanom nagore. Nakon toga, spustila bi ruku dole spustite dole i rekla: „Nije važno“ - kaže MekGeri

Krećite se

MekGeri se stara da se kreće, i bukvalno i figurativno.

Ona bez problema ostvaruje svoje dnevne fitnes ciljeve, koji uključuju hodanje 3.800 koraka dnevno uz pomoć hodalice.

Doktorka se takođe vozi triciklom za odrasle po svom dvorištu i komšiluku. Nedavno je podelila snimak sebe kako vozi bicikl na svojoj Instagram stranici.

Foto: printscreen/Instagram/begladmd

- Radim stvari koje mogu, koje želim da radim - rekla je ona.

Kada je reč o kretanju kroz život, ona sledi mamin moto: učini se.

- Tražite šta možete, a ne ono što ne možete. 'Naša tela su naši učitelji... ako obratimo pažnju na to, naučićemo lekcije - kaže doktorka.

Pronađite ono što vam odgovara

MekGeri prati svoju dnevnu rutinu, ali ne veruje da postoji jedinstven pristup životu. Ona je rekla da se većinu dana budi i obavlja jutarnju molitvu pre nego što započne dan.

Foto: printscreen/Instagram/begladmd

Ona voli da doručkuje činiju ovsenih mekinja sa suvim grođžem, čašu soka od suvih šljiva, dok za ručak obično sprema salatu i supa. Međutim, ona takođe rekla da jede sve što želi, uključujući i povremeni hamburger.

Ne puši i ne pije alkohol, ali se ne protivi ovom drugom.

- Mislim da je vino za neke ljude divna stvar. Čovek mora da živi svoj sopstveni život, tako da kada nađete ono što vama odgovara, blagoslovite to - zaključuje doktorka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija